Zanimljivosti

Sud pomogao porodici da izbaci 41-godišnjeg sina iz stana

Nakon nekoliko bezusupješnih pokušaja da ubjedi svog 41-godišnjeg sina da napusti roditeljsko gnijezdo, jedan italijanski bračni par iz Venecije je u očajanju angažovao advokata kako bi pod starost ugrabio malo mira i tišine, pišu italijanski mediji.

Roditelji, čiji identitet nije otkriven, kažu da su se umorili od svakodnevnog kuhanja, pranja i peglanja za svog “matorog” potomka.

Ne možemo više. Moja supruga je pod stresom i mora u bolnicu”, kazao je otac koji se za pomoć obratio udruženju potrošača ADICO.

Iako ima dobar posao, nezahvalni sin i dalje živi kod roditelja od kojih zahtjeva da mu peru i peglaju odjeću i svakodnevno pripremaju obroke.

On apsolutno nema namjeru da ode od kuće, a umije i da se ponaša agresivno“, kaže advokat koji je sinu napisao pismo u kojem mu savetuje da se iseli u roku od šest dana ukoliko ne želi da protiv njega bude pokrenut sudski postupak.

Ako odbije, advokat će od suda tražiti da odredi mjeru zaštite roditelja od sina.

ADICO navodi da se sa istim problemom suočava na stotine italijanskih porodica koje jedva čekaju da im se djeca isele kako bi promjenili bravu na ulaznim vratima.

 

Informer.ba