Zanimljivosti

Sveštenik «ispalio» mladence

Trebalo je to da bude vjenčanje iz snova. Mladenci Geri i Meri Mid potrošili su 9.000 funti na organizovanje vjenčanja, jer su 74 rođaka i prijatelja doveli u Španiju, tačnije malo špansko selo gdje su željeli da sklope brak.

Planirano je bilo da se vjenčaju u maloj španskoj crkvi, staroj nekoliko vijekova. Sve su unaprijed isplanirali, a čak su donijeli i svadbenu tortu iz Engleske.

Međutim, da sve krene po zlu pobrinuo se lokalni sveštenik, koji se jednostavno nije pojavio na zakazanoj ceremoniji.

Naime, kada su Geri i Meri došli pred crkvu, shvatili su da je zaključana, a sveštenika nigdje nije bilo.

Ipak, nisu dozvolili da im ta “sitnica” pokvari vjenčanje – održali su svadbeni banket, kako su i planirali. Midovi, koji imaju vilu u obližnjem mjestu Mil Palmeras, kažu da ih je na to nagovorio jedan prijatelj, kojeg je vjenčao lokalni sveštenik, što je za njega bilo jedinstveno iskustvo.

Iako su građanski brak sklopili još prošle godine u Las Vegasu, željeli su da crkveno vjenčanje bude nešto što će pamtiti cijelog života.

“Kada smo došli i vidjeli da je crkva zaključana, u početku smo bili zabrinuti. Međutim, na kraju smo se svi dobro ismijali i banket je prošao u nesvakidašnje dobrom raspoloženju“, kaže Geri i dodaje: “Znamo da Španci imaju opušten pristup raznim stvarima, ali da se sveštenik ne pojavi na vjenčanju, to je zaista ekstreman slučaj.” Oni kažu da su ceremoniju vjenčanja zakazali još u aprilu, te da su dvije sedmice razgovarali sa sveštenikom, koji je čak na svom kalendaru zaokružio 25. avgusta. Međutim, kada su došli, nije bilo ni traga od sveštenika, niti znaju šta mu se desilo.

 

Nezavisne/Informer.ba