Zanimljivosti

Tajanstveni Ukrajinac otkupljuje kosu po Srbiji!

Tajanstveni Ukrajinac, koji se predstavlja kao Roman, ovog ljeta po Šumadiji otkupljuje kosu, na veliko i malo, a njegovi oglasi zalijepljeni po stablima i banderama našli su se i u Čačku.

Ovaj nesvakidašnji trgovac kupuje prirodnu, kvalitetnu kosu, dužine najmanje 35 cantimetara, a za sto grama plaća 800 dinara. Ženske kike, procenjene kao dobre, ne kraće od pola metra, vrijede od 2. 000 do 2. 500 dinara.

Prvi put se u gradu na Zapadnoj Moravi preduzimljivi Ukrajinac pojavio prošle jeseni,a sada se ponovo našao u čačanskom frizerskom salonu “Skalp”, gde je za samo nekoliko sati prispelo više desetina Čačanki ne bi li lični ili kućni budžet popunile sa nekoliko hiljada dinara. Bilo je i onih koji su na ovaj način u novčanik stavili i po stotinak eura.

Frizer u ovom salonu Dragan Veljović rekao je da je odziv, kao i prvi put, bio odličan , a poslovni partneri Ukrajincu najviše su bile žene srednjih godina, mada su dolazile i djevojke.

Za mene je bilo veliko iznenađenje da toliko ljudi kod kuće čuva svoju kosu. Neke žene su donjele svoje pletenice još iz mladalačkih dana. Nisu sve žene baš bile zadovoljne dobijenim novcem, ali ni dvije tri hiljade danas nisu za bacanje“, veli Veljović.

Tridesetogodišnja Čačanka, koja je kosu čuvala dvije decenije, za tri kike – svoju, maminu i ćerkinu – očekivala je više para, ali, kaže, da u današnje vrijeme ni devet hiljada nije malo.

Trgovac iz Ukrajine kosu mjeri na vagi, metrom meri pletenice i na slabom srpskom jeziku objašnjava da kosu otkupljuje uglavnom u Bugarskoj, Makedoniji, Rumuniji i Srbiji, najviše za račun proizvođaača perika u njegovoj zemlji.
Ponovo će, poručio je, za pola godine doći u Srbiju, jer, bez obzira na ne baš veliku ponudu kose, sa Srbima se lako trguje.

Kurir/Informer.ba