Zanimljivosti

Teretana u Dubaiju se izvinila zbog reklame sa slikom Auschwitza: “Pozdravite se sa kalorijama”

Za reklamnu kampanju jedna teretana u Dubaiju iskoristila je sliku Auschwitza sa sloganom “Pozdravite se sa kalorijama”, ali su ubrzo vlasnici shvatili da to nije bila dobra ideja.

Vlasnik teretane postavio je oko desetak fotografija na oficijelnu Facebook stranicu, a jedna od njih bila je slika koncentracionog logora Auschwitz. Neki od sljedbenika na Twitteru ostavili su komentare poput “Vjerovatno ste izgubili mozak dok tako pokušavate da smršate”. Ni Njujorčani nisu ostali imuni.

Rođaka moje žene je izgubila veoma bliske ljude tamo. Kako uopšte možete da povežete te dvije stvari. To je prosto neprihvatljivo” – glasio je jedan od brojnih komentara. Stručnjaci za marketing i odnose sa javnošću takođe su uputili oštre kritike.

Potom se javio i vlasnik teretane u Dubaiju Fill Parkinson koji je izvinio i skinuo fotografiju.

Izvinjavam se zbog neprikladne kampanje koju smo postavili ovog jutra. Tvorcu smo rekli gde da ode. Napravili smo veliku grešku i veoma nam je žao šrto smo uznemirili toliko mnogo ljudi. Svijesni smo da je to bila potpuno neumijesna reklama i uklonili smo je odmah nakon objavljivanja. Kao izvinjenje  sav zarađeni novac ovog vikenda namijenjen je fondu za žrtve holokausta. Takođe smo promijenili izgled stranice na Facebooku. Ovo nisu samo prazne riječi, stvarno nam je žao.”

 

Blic/Informer.ba