Zanimljivosti

U Austriji otvoren muzej propalih pronalazaka

Neuspiješni pronalazač iz Austrije, Fric Gal, maštao je o otvaranju muzeja koji će biti posvećen neuspijelim dijelima drugih pronalazača, a sada je zahvaljujući finansijskoj pomoći vlade uspjeo da ostvari svoju želju.

Kako prenose lokalni mediji, Fric je dobio državni grant od skoro 480.000 eura, zahvaljujući kom su on i njegov prijatelj Fridl Umsheid otvorili „Muzej Gluposti“ u Hernbaumgartenu.

U ovom muzeju se nalaze eskponati poput „prenosnog prikrivaoca identiteta“, komada crnog kartona na štapiću, koji je namjenjen ljudima koji ne žele da budu viđeni u javnosti, a koji uz pomoć njega mogu da prekriju oči.

Takođe, tu je i „prenosiva rupa“, potpuno prenosivi držač za šešire, univerzalni džemper sa rukavima u različitim dužinama, četkica za zube bez dlačica, namijenjena onima koji nemaju zube i razni drugi neuspijeli pronalasci.

Muzej će u toku godine biti premiješten u veći objekat, kako bi mogao da primi hiljade posijetilaca koji dolaze svakog mjeseca.

Održali smo prvu izložbu propalih pronalazaka koju je posijetilo preko 5.000 ljudi, iako smo mislili da će doći manje od 30 ljudi“, rekao je Gal, piše Srbijanet.

 

Informer.ba