Zanimljivosti

ULIČNA ROMANTIKA U BG: Ljubite se na 9 novih lokacija

“Mesta za ljubljenje” na kojima svoje osjećaje možete iskazati javno kroz poljubac sa dragom osobom otvorena su na devet lokacija u Beogradu zahvaljujući kreativnim studentima sa Fakulteta za medije i komunikacije.

Razgovarajući o tome kako posmatramo grad i kako grad posmatra nas, došli smo do zaključka da je sve što osjećamo i mislimo, a nije dio mejnstrima rezervisano za privatnost četiri zida. Odlučili smo da izbrišemo te granice i četiri zida učinimo javnim – objašnjava Anđela Čeh (21) kako je sa svojim kolegama Sanjom, Nikolom i Petrom došla na ideju da u Beogradu otvore “mesta za ljubljenje”.

Nakon radionice “Rodno čitanje grada”, održane u okviru BeFem festivala prošlog vikenda u KC “Grad”, pod palicom komunikologa Kornelije Szabo i poznate beogradske “strit art” umetnice TKV ovo četvoro mladih ljudi napravilo je intervenciju u gradu, kojom su, kako kaže jedna od njih, upisali sebe u duh Beograda.
– Na nekoliko lokacija koje smo izabrali kao česta mejsta okupljanja Beograđana simbolično smo obilježili javna četiri zida, među koja svako ko poželi može da se “zatvori” i poljubi osobu koju želi. To su na neki način bezbjedne lokacije u okviru kojih vam je dozvoljeno da slobodno i bez stida iskažete svoje osjećaje– kaže Anđela.
Kako je projekat naišao na velike simpatije Beograđana, ekipa najavljuje da će nastaviti da otvara mjesta gdje je dozvoljeno poljubiti koga god želite, kako god želite (uz naravno pristanak druge strane), a svi koji za njih imaju prijedlog gdje bi ta mjesta trebalo da se nalaze, mogu da im se jave preko Fejsbuk stranice Mesta za ljubljenje/Kissing area ili putem Tviter naloga @ljubimo_se.

Devet mjesta za ljubljenje širom Beograda:

Plato ispred FMK
Trotoar ispred ulaza u KC “Grad”
Početak Brankovog mosta
Kraj Brankovog mosta
Stajalište preko puta TC “Ušće”
Plato ispred Crkve Svetog Marka
Čavketov pasaž na Terazijama
Kej pored SC “Milan – Gale Muškatirović”
Trotoar kod Studentskog parka

Telegraf.rs/Informer.ba