Zanimljivosti

Umjesto obrezivanja vozaču kamiona hirurg amputirao penis

Phillip Seaton prije četiri godine odlučio se na obrezivanje kako bi izliječio upalu ali hirurg John Patterson je, kaže, tokom zahvata primijetio tumor te je odlučio amputirati pacijentov penis. Seaton je ubrzo tužio cijelu bolnicu i nagodio se s njima izvan suda za nepoznati iznos odštete, no sad je odlučio tužiti i hirurga koji je izveo amputaciju.

Suđenje je na sudu u Kentuckyju započelo jučer i Seatonovi advokati su u uvodnoj riječi kazali kako se njihov klijent od 2007. godine više ne osjeća kao muškarac. ‘Naš klijent je ljutit jer mu dr. Patterson nije dao mogućnost izbora niti mogućnost da ide po drugo mišljenje te pacijent nije ni znao za rak‘, kazali su advokati a prenosi AP.

Ali advokati hirurga tvrde da mu u prvom zahvatu odstranjen samo vrh penisa te da je ostatak uklonjen naknadno u drugoj bolnici. Po njima, hirurg mu je spasio život. U sudnici se išlo toliko daleko da su advokati oštećenog pokazali fotografiju Seatonovog međunožja. ‘Možete vidjeti da tu nema ničega‘, kazali su.

Seaton i supruga traže nepoznati iznos novca zbog ‘gubitka mogućnosti iskazivanja osjećaja privrženosti i ljubavi prema partneru‘.

 

Dnevnik.hr/Informer.ba