Zanimljivosti

Usvojeni mladić pronašao majku na Facebooku

Danijel Iv, koji je kao beba bio dat na usvajanje, mislio je da nikada neće saznati ko je njegova prava majka.

Međutim, društvena mreža Facebook pomogla je da se ispuni jedan divan san. Danijel i njegova majka ponovo su zajedno poslije 20 godina.
Uvijek sam mislio da Facebook služi da pronađeš stare prijatelje iz škole, da se malo nasmiješ i našališ. Ali mene je Facebook spojio sa osobom za koju sam mislio da sam je zauvijek izgubio – mojom mamom”, rekao je Danijel.

 Danijel je znao da je usvojen ali je mislio da je nemoguće da pronađe svoju porodicu. Bio je na tragu nakon što se u bolnici slučajno sreo sa medicinskom sestrom koja je prisustvovala njegovom rođenju

Ona se svega sijetila kada je u kartonu vidjela njegovo prezime. U to vreme je bila početnica i prvi put je tada prisustvovala usvajanju u bolnici i kaže da joj se to zauvijek urezalo u pamćenje.

Moja mama je htelja da me zadrži ali je imala samo 18 godina, a već je imala bebu i o meni nije mogla da vodi računa kako je trebalo“, nastavlja Danijel svoju priču.
Prošao je kroz dokumentaciju o svom usvajanju nakon čega je ukucao njeno ime na Facebook i dobio je samo jedan pogodak.

“Bez razmišljanja o tome šta bih rekao, ja sam joj poslao poruku. Poruka je glasila: `Izvinjavam se što je ovako iznenada i niotkuda, ali ja mislim da ste vi moja mama. Zanima me da li me sjećate`.

 

Posle tri dana sam dobio poruku. Kada sam pročitao: “Dragi moj sine“, počeo sam da plačem“.
Danijelova majka Cetrin Gaunt (40) koja i dalje živi u Chesterfildu, sada je udata i ima troje dece.
“U mojoj glavi Danijel je i dalje bio beba koju sam predala. Samo sam željela da zagrlim malog dječaka za kojim sam čeznula toliko dugo. Sreli su se slijedećeg dana i ona ga ja upoznala sa ostatkom porodice uključujući i brata Adama (24).

Danije i Adam jako liče. Puno imam da zahvalim Facebooku, jer su mi oni vratili moju bebu“, rekla je Cetrin.

 

Blic/Informer.ba