Zanimljivosti

Na autoputu u Minnesoti pregažena krvožedna chupacabra?

U Minnesoti je na autoputu Douglas County pronađena pregažena životinja koja nalikuje na mitsku zvijer chupacabru, objavio je Huffington Post.

Životinja jezivog izgleda ima po pet kandži na prednjim nogama, duge nokte i nešto tamne dlake na leđima. Ova životinja odgovara opisu legendarne krvožedne chupacabre, izvijestila je američka televizija KSAX-TV.

Lacey Ilse se pomenutom autocestom vozila ka svojoj kući kada je primijetila neobičnu životinju.

Vidjela sam nešto na sredini ceste. Znala sam da se ne radi o mački ili psu. Na leđima je ova životinja imala malo crne dlake, a ostatak je bijela koža. Uši su nalikovale na ljudske. Životinja je imala po pet kandži na prednjim nogama“, rekla je Ilse.

Chupacabre navodno žive u Meksiku, Puerto Ricu i nekim dijelovima SAD-a. Ove životinje su opisane kao mješavina psa i vuka. One navodno ubijaju i sisaju krv stoke.

Prošlog mjeseca je tinejdžer iz Teksasa tvrdio da je ubio chupacabru. Rezultati analize dlake i kože još uvijek nisu objavljeni.

Što se tiče životinje iz Minnesote, mnogi eksperti vjeruju da se radi o kojotu sa infekcijom uzrokovanom parazitima. Ovi paraziti dovode do opadanja dlake.

Leš “chupacabre iz Minnesote” je zamrznut, a uskoro će biti uređen i DNK test kako bi se identifikovala ova misteriozna životinja.

 

Blin/Informer.ba