Izdvojeno Zanimljivosti

VIDEO: Fotografija fotografije postala svojevrsni internet hit

Kad je jedan mladić iz Ohija na internetu objavio svoju fotografiju  na kojoj drži palac uvis pored fotografije djevojke na kompjuterskom ekranu, nije mogao znati da je zapravo otvorio “Pandorinu kutiju” i od svoje fotografije stvorio svojevrsni trend koji se počeo širiti poput virusa.

Naime, iako je fotografija skinuta s interneta samo deset minuta nakon što je objavljena (djevojka sa slike se prepoznala i požalila se), u tom je vremenu ipak uspjela pokrenuti vrlo neobičnu i smiješnu lančanu reakciju, prenosi Daily Mail.

Mladićev cimer isprintao je fotografiju, a zatim se i sam slikao pored nje s dignutim palcem. Isti primjer slijedio je i Paul Weber iz Washingtona koji je kolege s posla zamolio da se slikaju na isti način, stvarajući dojam beskonačne tranzicije sa slike na sliku.

Prije par sedmica moj prijatelj iz Ohija poslao mi je originalnu liku, no ona je ubrzo maknuta. Kad je na internetu osvanula slika njegovog cimera, sinula mi je ideja da i ja učinim nešto slično pa sam s kolegama s posla stvorio ‘beskonačnu’ sliku. To je bilo dovoljno da se pokrene lančana reakcija“, naglasio je Weber.

I zaista, svega nekoliko sati kasnije, projektu “slika u slici” pridružilo se više od 50 ljudi. Weber se nakon toga zahvalio svima na sudjelovanju pretvorivši niz fotografija u video koji je samo 24 sata nakon stvaranja imao 1,8 milijuna posjetitelja na Imguru.

Informer.ba