Udarno Video Zanimljivosti

VIDEO/ Italijanska voditeljica prestrašila naciju

Nedavna reklamna kampanja za film “Posljednji Zemljanin” izazvala je pravu paniku u Italiji. Novinarka televizije “Tg3” Maria Cuffaro objavila je na internetu vijest kako Marsovci dolaze na Zemlju, i to baš na njihovu teritoriju.

Voditeljica je uvjeravala gledaoce da zadrže smirenost, i kako je čak i Vatikan izdao saopštenje u kojem stoji da i Biblija predviđa pojavljivanje vanzemaljaca na našoj planeti.

Dodala je da još nije poznat datum njihovog dolaska, ali kako su oni već kontaktirali italijansku vladu. Na kraju, zamolila je ljude da ne hrle u prodavnice po zalihe hrane jer za to nema potrebe, s obzirom da vanzemaljci dolaze u miru.

Nekoliko sati nakon objave stranica Tg3 bila je u potpunoj blokadi. Ljudi nisu znali da li se radi o šali jer je “vijest” snimljena u pravom studiju televizije pod originalnim logom.

Čelnici Tg3 tvrde da nemaju ništa sa kampanjom, te da je Cuffaro to snimila sama kopirajući radio dramu Orson Wellesa, Rat svjetova, koja je izazvala masovnu paniku.

Tek se dan kasnije oglasila producentska kuća Fandango i priznala da je to zapravo najava za film koji će se takmičiti na slijedećem Venecijanskom filmskom festivalu.

 

Blic/Informer.ba