Video Zanimljivosti

VIDEO/ Najgluplje izjave 2011: More je slano zbog sperme kitova

More je slano zbog sperme kitova, najbolji lijek za grlobolju je pražnjenje debelog crijeva, a nošenje visokih peta preduslov je orgazma kod žena, najbesmislenije su izjave slavnih osoba u 2011. godini.

‘Često sam imala upaljeno grlo, a onda mi je jedna od mojih sestara kazala da sve bolesti započinju u debelom crijevu. Nakon toga sam svakodnevno počela koristiti sredstva za čišćenje crijeva s voćnim sokom, što je rezultovalo ogromnom promjenom’, kazala je američka pjevačica Suzi Quatro za Daily Mail.

No, Suzi Quatro samo je jedna od mnogih koja se našla na ljestvici najbesmislenijih izjava slavnih osoba u ovoj godini po izboru organizacije Sense about Science (SAS). Među ostalima, u ovoj ‘elitnoj’ grupi našli su se zvijezda reality showa Nicole Polizzi, republikanska predsjednička kandidatkinja Michelle Bachmann te francuski dizajner cipela Christian Louboutin.

Organizacija SAS borbu protiv besmislenih izjava započela je iz zabave, no kasnije je u tome ustrajala kako takve gluposti ne bi postale opšte prihvaćene istine. Obratili su se naučnicima koji su prokomentarisali glupave izjave slavnih osoba.

‘Čišćenje debelog crijeva važno je kad su u pitanju određene bolesti, no ova metoda nije lijek za sva oboljenja. Grlo nije upaljeno zbog debelog crijeva, nego virusa koji ulaze preko usta i nosa, pa sredstva za čišćenje debelog crijeva ne pridonose zdravlju grla’, kazala je ljekarka Melita Gordon.

Nicole Polizzi, poznatija kao Snooki (na slici), ostala je zapamćena po izjavi da ne voli plaže zbog morskih pasa i sperme kitova zbog kojih je more – slano, a Christian Louboutin po prepričavanju izjave jedne žene koju je načuo na jednoj kućnoj zabavi.

‘Kazala je da je položaj ženskog stopala u visokoj peti put do orgazma, jer je upravo to položaj ženske noge dok ima orgazam. Dakle, kad hodate u štiklama nalazite se u potencijalno orgazmičkoj situaciji’, kazao je dizajner Christian Louboutin.

Republikanska predsjednička kandidatkinja Michelle Bachmann u jednom televizijskom pojavljivanju ispričala je priču o ženi s Floride čija je kći ‘mentalno oboljela’ nakon što je primila vakcina protiv HPV-a, koje štiti od raka grlića maternice. Stručnjaci tvrde da je ovom glupom izjavom Bachmann nanijela dugoročnu štetu prevenciji te bolesti.

‘Stajališta poznatih o nauci i zdravlju imaju velik odjek i jednom kad su izgovorena teško je poništiti njihove učinke’, kazao je prvi čovjek SAS-a Tracey Brown, organizacije koja izjave poznatih demantuje komentarima stručnjaka.

‘Ženska noga u štiklama možda je u istom položaju kao i prilikom orgazma, no to nikako ne znači da stavljanje noge u taj položaj pod drugim okolnostima može rezultovati orgazmom’, kazao je Kevan Wylie, konsultant na području seksualne medicine.

Reuters/Informer.ba