Video Zanimljivosti

VIDEO/ Obučena kao Djed Mraz plaćala račune potpunim strancima

Dok je mladi siromašni otac u prljavoj i iznošenoj odjeći i cipelama s troje male djece stajao za kasom u Indianapolisu i čekao da plati samo dio namirnica koje je donio jer nije imao novca za sve, na scenu je stupila žena obučena kao Djed Mraz i rekla da će ona platiti.

‘Ne, ja ću to platiti’, rekla je žena, kako za Salt Lake Tribune svjedoči radnica trgovine Edna Deppe. ‘Čovjek je stajao kao ukopan i gledao u ženu, a onda je pogledao mene i upitao radi li se o šali. Rekla sam mu da nije, da će žena doista platiti umjesta njega. Nakon toga je briznuo u plač’, ispričala je Edna.

Misteriozna žena u srednjim 40-im godinama života je prije odlaska iz trgovine platila račune za 50-ak osoba. Na samom je odlasku prošla pored kase i platila dvije vrećice igračaka umjesto žene koja je stajala u redu.

‘Učinila je to u uspomenu na svog supruga koji je nedavno preminuo. Rekla je da neće moći potrošiti novac pa da želi njime usrećiti druge’, otkrila je radnica trgovine. Žena se nije predstavila nikome i samo je zamolila ljude kojima je plaćala račune da ‘upamte Bena’, očito misleći na svog pokojnog supruga.

Edna Deppe kaže da ništa slično nikada nije vidjela, a bavi se trgovačkim poslom već 40 godina.

‘To je bilo kao da se anđeo spustio s neba u našu trgovinu’, rekla je Deppe.

No, to nije jedini slučaj. U brojnim trgovinama Kmarta u SAD-u događa se ista stvar – anonimni pojedinci potpunim strancima plaćaju račune, kupuju božićne poklone porodicama koje sebi to ne mogu priuštiti, pogotovo igračke za djecu i odjeću koju im roditelji ne mogu priuštiti.

 

Dnevnik.hr/Informer.ba