Video Zanimljivosti

VIDEO/ Pregazio dječaka kamionom pa pitao koliko da plati

Vozač kamiona (35) pregazio je petogodišnjeg dječaka koji se vraćao iz obdaništa u kineskoj provinciji Sečuan.

Svjedoci ove nesreće ispričali su da je vozač pregazio dječaka, a onda još jednom vozilom namjerno prešao preko njega kako bi bio ‘siguran’ da je djete mrtvo.

Vidjela sam da je kamion krenuo malo unazad, a onda prema naprijed. Dječak se umotao oko točkova, a kamion je nastavio naprijed još deset metara“, ispričala je žena koja je prisustvovala događaju.

Ona je dodala da je poslije toga počela da viče vozaču da stane što je on i učinio. Kada je izašao iz kamiona upitao je “Koliko moram da platim?”, piše “Daily mail”.

Ubrzo je na mjesto nesreće dotrčala i dječakova majka. Policija kaže da je dječak umro od udarca, a da je policiju pozvao vozač kamiona. Dječakovo tijelo, prema riječima policajaca, nije pomjerano jer su bjesni mještani od vozača odmah tražili odštetu.

Porodica nastradalog djeteta i nesavjestan vozač čak sedam sati su pregovarali o naknadi koju treba isplatiti. “Daily mail” piše da je vozačima u Kini lakše da plate odštetu za mrtvo djete nego da ono preživi zbog čega kasnije moraju da plaćaju visoke troškove liječenja.

 

Vestionline/Informer.ba