Zanimljivosti

Vojnik iz Kanade platio let za psa iz Zagreba koji je preživio strašna mučenja

Sredinom 2008. godine vlasnik je Bena, križanca labradora, u Zagrebu pokušao ubiti udarcima metalnim predmetom u glavu. Nije uspio, pa je nesretnu životinju objesio na lancu. Susjeda je, vidjevši brutalno iživljavanje, pozvala policiju. Ben se dugo oporavljao na Veterinarskom fakultetu u Zagrebu, a potom ga je preuzela udruga Noina arka.

Pas ima šest godina, a rijetkima je dopustio da mu se približe. Gotovo tri godine živio je u kavezu. U udruzi su mislili da mu neće moći pronaći dom. David, vojnik iz Kanade, doputovao je krajem proljeća poslovno u Hrvatsku i iz znatiželje je išao pogledati skloništa za životinje. Zastao je kraj Benova kaveza, a pas je legao na leđa i čekao da ga počeše. David je ušao u kavez. Bila je to obostrana ljubav na prvi pogled. U Zagrebu je ostao nekoliko dana. Svaki dan se vraćao, Benu stavljao ogrlicu i vodio ga u šetnju, piše portal24 sata.hr.

Rekao je da ga podsjeća na psa kojeg je nekad imao te da će ga udomiti. Vrativši se u Kanadu, nazvao je i rekao da će platiti put za Bena i pratnju “- opisala je Jadranka Dragović, koordinatorica Suze, infocentra za kućne ljubimce. Kartu za njihov let platio je oko 12.000 kuna. Početkom septembra Ben je sletio u Kanadu, u svoj novi dom.

” Ben je odmah skočio veselo na Davida pa ušao u automobil kao da se oduvijek vozio u njemu. Cijeli stan je odmah prešnjofao pa prisvojio gazdinu fotelju, koja je sad samo njegova” – prisjetila se Irina, volonterka koja je putovala sa psom i u Calgaryju bila dvije sedmice. Dodala je da je Ben toliko privržen novom vlasniku da ne skida pogled s njega, a parkom šeće bez uzice.

 

Informer.ba