Zanimljivosti

Vršnjaci zlostavljaju djevojčicu jer nema iPhone

Marina, 12-godišnja učenica šestog razreda jedne zagrebačke škole, strašne uvrede vršnjaka čuje gotovo svaki dan, čim sjedne u klupu. Maltretira je cijeli razred jer je – siromašna!

Kad su završili školski praznici i kad sam se sjetila da ponovo moram u školu, doslovno mi je pozlilo. Ne znam šta ću. Sva ta vrijeđanja postala su mi nepodnošljiva. Sama sjedim u klupi jer sam siromašna” – kaže Marina, čiji glas drhti dok govori o izolaciji i psihičkom maltretiranju kojem je svakodnevno izložena od svih 28 kolega i kolegica u 6. razredu jedne zagrebačke osnovne škole.

Razrednica i školski pedagog već su lani pokušali riješiti problem, ali, kaže Marina, to ide teško.

Glavni razlog je to što sam siromašna. Mi smo siromašni, a u mom razredu nema nikoga ko je siromašniji od mene. Zato nemam ni tenisice “Nike” ni “Dieselove” traperice. Obično nosim ono što preraste moja sestra. Nemam ni iPhone. Moj mobitel više ne radi nego radi. “Nosiš dronjke, vidi kako si debela”, čujem svaki dan od kolegica iz razreda, piše Avaz.

Moj je tata običan radnik, ne nosi odijelo i kravatu, zato su ga, nakon što mi je došao u školu na informacije, proglasili alkoholičarom “- ispričala je Marina svoju tužnu priču.

Zbog maltretiranja je tražila i pomoć razrednice, ali nije bilo uspjeha. Trenutno ide psihologu, a, zaključuje, jedino rješenje bit će promjena razreda.

 

Informer.ba