Zanimljivosti

“Zaspala” kao 15-godišnjakinja, probudila se kao majka

Naomi Jacobs iz Manchestera dijagnosticirana je amnezija zbog koje se ne sjeća velikog dijela svoga života, između ostalog ni rođenja vlastitog sina. Ljekari su utvrdili kako je amnezija uzrokovana stresom.

”Jedino čega se sjećam jeste da sam zaspala kao 15-godišnja pametnjakovićka maštajući o jednom dječaku iz razreda, a probudila se kao 32-godišnja samohrana majka’‘ – kaže Naomi.

Naomi je bila zaprepaštena kada se jednog jutra prije tri godine probudila i ugledala dječaka koji ju je zvao mama.

”Kad sam ga ugledala, vrisnula sam. Nisam znala ko je on, a pogotovo se nisam sjećala da sam ga rodila” – prisjeća se Naomi.

U posljednje tri godine Naomi uz pomoć svoje porodice i prijatelja te dnevnika koji je redovno pisala pokušava povezati djeliće svog života u posljednjih 17 godina kojih se ne sjeća. Svakodnevne stvari poput mobitela, e-maila, društvenih mreža bile su joj potpuna nepoznanica.

”U prvih nekoliko mjeseci u očaju sam pokušavala shvatiti ko sam. Noću bih plakala i maštala o tome da sam ponovo u školi, kada mi je najveća briga bila zaljubljenost. Ali, vremenom sam se privikla na novi svijet” – kaže Naomi.

Njoj se u potpunosti vratilo pamćenje te dodaje da joj posljednje tri godine nisu bile nimalo zabavne.

 

Informer.ba