Zanimljivosti

Zbog ljubavi postao beskućnik

Ukrajinske vlasti pronašle su i poslale kući 53-godišnjeg Amerikanca koji je doživjeo ljubavni brodolom, ostao bez novca i postao lutalica.

Kery Dolego, bivši kandidat za guvernera Arizone na prošlogodišnjim izborima, došao je u Ukrajinu u nadi da će pronaći ljubav svog života i osnovati porodicu.

Slučaj nesrećno zaljubljenog Amerikanca, koga je policija pronašla kako u prilično zapuštenom stanju spava u blizini željezničke stanice u zapadnoukrajinskom gradu Černivci, zaokupio je pažnju svijetskih medija zbog svoje bizarnosti, ali je i ukazao na razmjere “bračnog turizma” u zemlji.

Dolego, razvedeni otac troje dece iz Quen Crika u Arizoni, kazao je da namjerava da se uskoro vrati u Ukrajinu i pronađe svoju “srodnu dušu“.

“Planiram da se vratim”, kazao je on, dodajući da su Ukrajinci “veoma srdačni, ljubazni i gostoprimljivi ljudi“.

U Ukrajinu je došao prošlog maja nakon što je prodao svu svoju imovinu – kuću, automobil, kamion i motor.

Došao sam sa idejom da se trajno nastanim, jer kad nešto naumim, idem do kraja“, objasnio je on. Nesuđeni guverner Arizone proveo je nekoliko mjeseci krstareći bivšom sovjetskom republikom u potrazi za “svojom Ukrajinkom“.

Kada je potrošio sav svoj novac, živjeo je u parku u južnom gradu Simferopolju. Obreo se u gradu Černivce na granici sa Rumunijom, da bi se sreo sa izvesnom Julijom koju je upoznao preko Interneta i koja mu je obećala brak.

Julija se, međutim, nikada nije pojavila, a Dolega su našli železničari kako sijedi na zemlji sa nekoliko kofera i laptopom i gleda u vozove.

Odveden je u bolnicu gdje je izliječen od upale pluća, a sada se sprema za povratak u SAD.

 

B92/Informer.ba