Zanimljivosti

Živio sa zmijom, rastrgla ga mačka, amputirana mu noga, ostao živ

Robo ima četiri godine, što je zaista duboka starost za jednog hrčka. Međutim, to nije jedino što ga čini izuzetnim. Tokom svog života, preturio je svašta preko glave: rastrgla ga je mačka, dva puta je operisan, srce mu je stalo, imao je nogu u gipsu, amputirana mu je šapica. I pored svega toga, Robo je i dalje živ!

Ovaj glodar velikog srca je dugačak svega pet centimetara i težak svega 28 grama i živi u svojoj brižljivo opremljenoj staklenoj kućici u stanu vlasnice Cristine Stut iz Sarshteta u Donjoj Saksoniji.

Na drugi dan katoličkog Božića, Cristina je zaboravila da zaključa Robov kavez, što je iskoristio mačak Lucky, zgrabio hrčka, rastrgao mu nogu i pocijepao stomak. Kristina je uspjela da ga izvuče iz mačkovih čeljusti i odvela ga kod veterinarke, koja mu je stavila pet kopči na stomak i previla nogu.

I baš kada je izgledalo da će sve biti u redu, 28. decembra je uslijedio novi šok: na previjanju, veterinarka je ustanovila da mu je noga poplavila i da nije prokrvljena, pa mu je amputirana pod totalnom anestezijom. U jednom trenutku, hrčkovo srce je prestalo da kuca, ali se Robo posle masaže srca povratio.

Tokom svog burnog života, Robo se susretao sa raznim opasnostima. Dok je živio kod svog prvog vlasnika, njegovo brojno potomstvo je služilo kao hrana za gospodarevog kućnog ljubimca: pitona. On sam je imao sreću da ga zaobiđe ta tužna sudbina. Kada je piton uginuo, bivši vlasnik ga je poklonio Cristini Stut. “Iskreno rečeno, mislila sam da će brzo uginuti”, kaže ona. Umjesto toga, Robo je neumorno vrtio točak – odnedavno to radi na tri noge.

 

Blic/Informer.ba