Zanimljivosti

Znate li kakvo je ovo biće?

Čuvari u zoološkom vrtu Wenling u istočnoj Kini ostali su iznenađeni kada im je nepoznata osoba ‘poklonila’ biće čiji identitet još uvijek pokušavaju utvrditi.
Nepoznata životinja nalikuje na mješanca nekoliko vrsta, a stručnjaci ne mogu doći do konačnog zaključka o čemu se zapravo radi. Čovjek koji je biće ostavio u zoološkom vrtu nije ostavio svoje podatke niti je dao ikakve informacije o biću.

Naučnici za sada pretpostavljaju da je moguće da se radi o novoj vrsti, ali i da bi biće moglo biti mješanac vrsta koje tek trebaju utvrditi.

Naravno, već postoje i teorije zavjere koje tvrde da je jako neobično da anonimni izvor prepusti ovakvo čudno biće zoološkom vrtu bez ikakvog objašnjenja i da se možda radi o rezultatu genetskog eksperimenta.

Stavljanjem u zoološki vrt navodno se želi testirati kako će se biće snaći u nelaboratorijskim uslovima, a neki u tome vide i još zlokobniju zavjeru. Naime, takvi tvrde da je zapravo riječ o kineskom mitskom biću koje se vrlo brzo razmnožava, a u pubertetu doživi metamorfozu.

No, za razliku od gusjenice koja se pretvara u leptira, ova slatka bića se pretvaraju u prava čudovišta. Taj je mit navodno poslužio kao inspiracija za film Gremlini, no mi se ipak nadamo da je riječ samo o neobičnoj vrsti majmuna, piše Net.hr

 

Informer.ba