Izdvojeno Zdravlje

Često ih zanemarujemo, a prvi odaju znakove starenja

Nemojte da vam se dogodi da zbog silne brige oko njege lica zaboravite na njegu ostalih dijelova tijela poput vrata i koljena.

Vrat
Nije nikakva tajna da žene ne štede truda i novaca kako bi im lice što duže zadržalo mladenačku svježinu, no često zaborave očito, da nije samo lice ono što odaje godine. Za početak, vrat je područje kojem trebate posvetiti veliku pozornost. Stručnjaci savjetuju jednostavno kako sve kremice i preparate koje nanosite na lice istodobno stavite i na vrat. Važno je i da steknete naviku da to područje mažete i kremom sa zaštitnim faktorom od UV zračenja.

Dekolte
Zbog izloženosti suncu i to područje je sklono stvaranju bora, a vjerovali ili ne, neželjene bore mogu nastati i zbog godina spavanja na istoj strani tijela. Baš kao i vrat i dekolte bi trebali rutinski mazati zaštitnim faktorom i kremama kojima njegujete lice.

Ruke
Nije nikakvo iznenađenje da ruke zaslužuju posebnu njegu i svakodnevnu hidrataciju, a korisno je počastiti se svako malo jednostavnim tretmanom – ruke namažite gustom kremom i stavite rukavice.

Koljena i laktovi
Potrudite se da na koljena uvijek nanesete ekstra kreme, a ako su vam koljena i laktovi tamnije boje jednostavno ih dobro izribajte jednom sedmično tokom tuširanja.

Informer.ba