Vijesti iz medicine Zdravlje

Kćerka doji oca kako bi ga izliječila od raka

Roditelji će učiniti sve kako bi spasili život svojoj djeci! U obrnutom slučaju je gotovo isto, ma koliko to bizarno izgledalo. Naime, Sonia Ortiz-Allen (25) je odlučila da doji svog oca Richarda Allena (51), koji je obolio od raka nakon što je na internetu otkrila da majčino mlijeko pomaže oboljelima od smrtonosne bolesti.

Još je šokantnije to što Sonia ne koristi pumpu za izvlačenje mlijeka, već Richarda doji poput novorođenčeta.

Ne osjećam se nimalo drugačije nego kad dojim svog sina. Svakako nisam seksualno uzbuđena“, rekla je Sonia za britanski magazin „Closer“.

Ona objašnjava da je lična tragedija natjerala na ovako šokantan i po mnogima neprimjeren potez:

Ja sam jedinica. U januaru 1999, majci Mariji je dijagnostifikovan rak dojke i rak debelog crijeva. Već u avgustu iste godine je preminula. Nisam mogla sebi da oprostim što nisam živjela s njom u Sakramentu. Majčina smrt me je zbližila s ocem. Onda je u septembru 2005. njemu otkriven rak prostate. Bila sam očajna. Bila sam spremna da učinim sve da mu pomognem.

Sonia je u februaru 2009. ostala u drugom stanju s dečkom Justinom Petersom:

Moj otac je bio oduševljen što će postati djed. Međutim, on nije bio ni blizu izlječenja. Hemoterapije nisu pomogle. Doktori su mu rekli da ima 60 odsto šansi da preživi narednih pet godina. Nekoliko mjeseci prije porođaja, Justin me je ostavio. Ostala sam sama s ocem. Porodila sam se u novembru 2009. i sina sam nazvala Ricky, po ocu“.

Istražujući o Richardovoj bolesti, Sonia i otac su na internetu naišli na nepotvrđene rezultate istraživanja u kojima se navodi da majčino mlijeko ima terapeutsko dejstvo za oboljele od raka. Nekoliko mjeseci od početka dojenja Richardovi rezultati su se popravili. On još nije u potpunosti izliječen, ali osjeća se mnogo bolje. Prenosi Depo.

 

Informer.ba