Vijesti iz medicine Zdravlje

Mušakrac nije ni znao da ima ženske reproduktivne organe

Indijskom farmeru i ocu dvoje djece, identifikovanom samo kao Rajalu, izvršena je histerektomija, nakon što su ljekari otkrili da čovjek ima “kompletni ženski reproduktivni sistem” u stomaku.

Rajala je primljen u bolnicu blizu Bopala zbog velikih stomačnih bolova. Ljekari su posumnjali da ima običnu kilu i tokom operacije bili šokirani kada su otkrili da je uzrok tome što ovaj muškarac ima matericu, jajnike, jajovode, cerviks i nedovoljno razvijeno vaginalno tkivo.
Dr Pramod Kumar Shrivastava, hirurg u bolnici oblasti Čindvara, rekao je da pacijent, koji ima muške organe, može da nastavi da radi i da ima normalni život.
Bili smo iznenađeni kada smo otkrili ženske reproduktivne organe u pacijentu. Uklonili smo te organe histerektomijom i potom i herniju“, rekao je ljekar.

Rajala, dok ga nije zabolio stomak, nije imao nikakvih zdravstvenih problema. Iako se on vodi kao hermafrodit, njegovi hormoni i seksualnost su jasno muški. Njegovi spoljni reproduktivni organi su muški i on nema problema sa svojom seksualnošću. Posjeduje funkcionalne muške genitalije i nema znakova formiranja grudi na pacijentu. Ovo je greška koja se dogodila u vrijeme formiranja fetusa“, zaključio je on.
Pacijent, koji je jednako zapanjen kao i ljekari, oporavlja se u bolnici uz podršku porodice.

 

Blic/Informer.ba