Tradicionalna medicina Zdravlje

Najbolje aktivnosti za seksi izvajane noge

Da biste imali lijepe noge nije neophodno mnogo muke i znoja. Promjena svakodnevnih navika i uvođenje nekih zabavnih aktivnosti mogu da naprave čuda za tonus vaših nogu. Najvažnije je kretanje i izbjegavanje predugog sjedenja kao i prekrštanje nogu dok sjedite.

Ovih nekoliko zabavnih aktivnosti daju podjednako dobre rezultate kao i ciljane vježbe u teretani.

1. HODANJE

Pješačite na posao, od auta do kuće i posla i obavezno koristite stepenice umjesto lifta. Penjanje uz stepenice je odlično za istovremeno toniranje svake grupe mišića na nogama. U rukama nosite kese sa namirnicama, rasporedite podjednaku težinu u svaku ruku, a tako možete da vježbate tokom kupovine s punim korpama i dok pješačite kući ili hodate po stepenicama. Hodanje takođe poboljšava cirkulaciju.

2. VOŽNJA BICIKLA

Vožnja biciklom na posao ili u slobodno vrijeme je odlična vježba za noge, ali ako niste u mogućnosti da vozite bicikl u gradu dobra zamjena je sobni bicikl ili steper. Ova vježba je dobra za mišiće lista, ali jača i bedra.

3. PLES

Zabavna aktivnost u paru i u društvu, ali i kad ste sami kod kuće. Pustite muziku po svom ukusu i dajte sebi oduška kada vas niko ne gleda. Ako volite da izlazite u klubove, igrajte satima u visokim potpeticama. Plesom oko šipke, trbušnim plesom i salsom ćete održavati kondiciju, a i odlično se zabaviti.

4. KOD KUĆE VEŽBAJTE UZ CD

Joga i pilates su odlični za noge. Joga zahtjeva dugo zadržavanje određenog dijela tijela u istom položaju što jača i tonira mišiće, a u pilatesu je potrebno ponavljanje određenog pokreta, a to takođe učvršćuje mišiće. Ukoliko vam  kućni budžet ne dozvoljava da upišete neku od ovih aktivnosti u specijalizovanim fitnes studijima, postoje DVD tutorijali pomoću kojih možete da vježbate i kod kuće. Sve što vam treba je dobra volja i samodisciplina.

5. IGRA S DJECOM NA IGRALIŠTU

Ako imate djecu onda znate da je trčanje za njima i igranje dobra fizička aktivnost. Iskoristite sprave na dječjim igralištima za vježbanje.

6. PRESKAKANJE KONOPCA

Ova zabavna aktivnost koja vraća u djetinjstvo vrlo je zdrava i fantastična za noge.

7. PLIVANJE I TRČANJE

Jedna od najboljih sportskih aktivnosti za mišiće cijelog tijela pa tako i za noge je plivanje. A trčanje po brdovitim terenima daje najbolje rezultate.

8. TIMSKI SPORTOVI

Nije jednostavno skupiti nekoliko žena za formiranje ekipe za neki timski sport, ali kad god imate priliku nemojte propustiti da se uključiti u tenis, odbojku, fudbal, košarku, kuglanje i golf. A na vožnju rolera, ukoliko ne možete da nagovorite prijateljice da idu s vama, možete i sami ili s psom, ako ga imate, savetuje She.

Smedia/Informer.ba