Tradicionalna medicina Zdravlje

Najbolji prirodni tretman za proširene pore

Pri pojačanom radu lojnih žlijezda dolazi do pojave akni, nastaju proširene pore u koje se zavlači prljavština, pa su neizbježni i mitiseri.

Takvu kožu treba dvaput dnevno čistiti losionom i redovno mazati odgovarajućim kremama. Uz pravilnu njegu, pore će biti manje, a prvikorak na tom putu je otvaranje pora.

Desetak minuta, prekriveni peškirom, parite lice nad posudom vrele vode. Možete, takođe, zagrijan peškir nekoliko minuta da držite na licu, ali nemojte da očekujete isti rezultat.

Poslije parenja lice tretirajte pilingom, koji možete da napravite od kukuruznog brašna i vode ili, na primjer, od šećera, maslinovog ulja i limunovog soka, u zavisnosti od toga šta trenutno imate u kuhinji. Za koji god da se opredijelite, njime kružnim pokretima masirajte lice. Koža će biti očišćena, ali i mekana.

Za kraj, nahranite lice maskom od kašike kvasca i pola kašike limunovog soka, nanesite je i držite na koži 15 minuta. Pore će suziti i krastavac. Isjecite ga na kolutove, pospite mljevenim lješnikom i prije stavljanja na lice držite u frižideru sat vremena. Ovu masku stavljajte na lice svakog trećeg dana, piše Smedia.

 

Informer.ba