Ishrana Zdravlje

Očistite organizam bez izgladnjivanja

DIJETE kojima želite očistiti organizam obično uključuju ispijanje samo soka ili supe kroz sedam dana i slično. Konzumiranjem pravih namirnica priuštit će te svom organizmu prijeko potrebnu detoksikaciju bez nepotrebnog izgladnjivanja.

Stranica organicauthority.com donosi nam najbolje namirnice za zdravije tijelo.
– Brokule su prepune antioksidanasa i odlične za probavni sistem.

-Vitamin C jedan je od najjačih vitamina za detoksikaciju, stoga pokušajte konzumirati što više voća bogatog ovim vitaminom. Odličan je izbor svaki dan popiti čašu vode s limunom.

-Ishranom bogatom voćem uvijek sebi činite dobro. Voće je bogato vitaminima, vlaknima i antioksidansima, a vlakna su posebno važna za zdrav probavni ssistem. Dakle, banane, kruške, jabuke, mandarine, šipak – izbor je na vama.
-Bijeli luk se uvijek nalazi na skoro svakoj našoj listi zdravih namirnica. Sirov ili  kuhani pomaže izbacivanju toksina iz organizma.
-Sva zelena hrana poput špinata, kelja, blitve te zelene salate, pomaže našem probavnom sistemu i izbacivanju toksina.

-Zeleni čaj prebogat je antioksidansima koji pospješuju rad jetre.

-Avokado, maslinovo ulje, riba, svi su bogati Omega 3 kiselinama koji se odlične za zdravlje i borbu protiv toksina.

-Crveni luk, brokula, mrkva, kupus, artičoke, kelj, karfiol i šparoge – ovo svježe povrće štiti jetru od štetnih toksina i omogućuje njen bolji rad.

-Naravno, za svaki proces detoksikacije neizostavna je voda, stoga je pijte u što većim količinama i nećete pogriješiti.

Index.hr/Informer.ba