Vijesti iz medicine Zdravlje

Ostala trudna dok je već bila trudna i rodila blizance koji to nisu!

Nakon što se borila s neplodnošću pune tri godine Julia Grovenberg ostala je trudna – dok je već bila trudna.

Par je ozbiljno razmišlja o posvojenju djeteta iz strane zemlje, no pozitivni test za trudnoću razveselio ih je u septembru 2009. No, nevjerovatno je da je Julia ostala dva puta trudna u razmaku od dvije sedmice što je pravo medicinsko čudo i 11 je takva žena na cijelom svijetu.

Riječ je o fenomenu ‘superoplodnje‘ kad se dva djeteta začnu u različito vrijeme, rode se istog dana, no medicinski rečeno, ne mogu se smatrati blizancima.  ‘Jedva sam čekala trudnoću i htjela sam uživati u njoj, no zapravo mi je sve bilo prestresno jer sam stalno razmišljala hoće li sve biti u redu jer nitko od doktora nije znao što možemo očekivati‘, kazala je Julia koja s obitelji živi u američkoj državi Arkansas.

Najveći šok im je bio kad su išli na prvi pregled ultrazvukom i  vidjeli dvije bebe različitih veličina, koje su u razvoju zaostajale jedna za drugom dvije i po sedmice. ‘StarijaJillian i ‘mlađi’ Hudson rođeni su carskim rezom i cijela operacija je prošla bez problema. Djeca sad slave drugi rođendan i dobro napreduju iako Hudson ‘kaska‘ za sestrom kad je riječ o rastu zubi i sličnim stvarima. Roditelji ih zovu blizancima i kažu kako je to neizbježno, no pravi termin ostavit će njima na izbor kad narastu.

 

Dnevnik.hr/Informer.ba