Udarno Vijesti iz medicine Zdravlje

Pogledajte kako izgleda žena koja previše puši, jede, pije

Forenzičar specijalizovan za starenje kože Auriol Princ napravio je mali eksperiment sa novinarkom Anom Megi i pokazao joj kako bi njena koža izgledala deset godina nakon aktivnog pušenja, nepravilne ishrane i pretjerivanja u piću.

Iako važi pravilo da dvije čaše vina povoljno utiču na srce i krvne sudove, ukoliko biste konzumirali dvije čaše vina na dan deset godina, imali biste tolike znake starenja na licu da ni botoks ne bi moga da pomogne. Kada je vidjela predviđanje kako će izgledati za deset godina, Ana Megi(40) je odlučila da prekine sve svoje ružne navike.

ALKOHOL

Preporučena dnevna doza vina je manja čašica na dan, ali ukoliko udvostručite ovu dozu primjetićete užasne posljedice na svom licu. Da je nastavila da pije, za desetak godina njeno lice bilo bi naduveno i zajapureno, a oči crvene. Kapilari na obrazima izgledali bi toliko loše da bi u terapije trebalo da se uloži na hiljade dolara, da ne pominjemo liposukciju podbratka.
Alkohol izaziva dehidraciju što dovodi do pojava bora i sušenja kože. Ljudi koji piju previše imaju manjak vitamina A koji je veoma važan u održanju elastičnosti kož

PUŠENJE

Deset godina pušenja dvadesetak cigareta na dan može da ubrza proces starenja za 50 odsto. Osim dubokih i izraženih bora koje nastaju uslijed manjka kolagena, i žuti zubi dodaće vam godine ukoliko ste pušač, a tamni podočnjaci činiće da izgledate bolesno i umorno.

Najveći problem kod ostavljanja cigareta je što i poslije njih ostaje navika koje se teško riješiti, pa svaki put kada poželite da popušite cigaretu prošetajte desetak minuta.

U prosjeku, žene počinju da brinu o svom izgledu oko dvadesetosme godine, ali imajte na umu da o svom izgledu morate da brinete na vrijeme.

 

 
                                       

NEPRAVILNA ISHRANA

Unos velikog broja ugljenih hidrata, šećera, soli i masti može da izazove probleme sa gojaznošću, a odraz nepravilne ishrane biće uočljiv i na vašem licu.

Osim što je zdrava ishrana važna za životni vijek, ukoliko često jedete slatkiše negativni uticaj imaće odraza i na vašem licu. Ukoliko jedete previše hljeba, pirinča, tjestenina i gaziranih pića to može da dovede do glikacije u koži, što utiče na smanjenje nivoa kolagena.

Uslijed toga koža gubi elastičnost, postaje osjetljiva na sunce i opuštenija, a vrlo je vjerovatno da će se na vašem licu pojaviti i bubuljice. Ukoliko dođe do toga, morate unositi više omega-3 masnih kiselina.

 

Blic/Informer.ba