Tradicionalna medicina Zdravlje

Prirodni lijekovi za akne

Akne su jedan od najtežih stanja kože koji ostavlja trag ne samo na naš izgled, već i psihu. Priroda može da nas opremi za borbu protiv ove neprijatne pojave.

Zahvaljujući umirujućem i ljekovitom djelovanju prirodnih sastojaka, lako ćete očistiti kožu lica. Otoci i bolno iskustvo koje spaja akne može biti eliminisano uz pomoć tretmana koji neguju ćelije kože najboljim vitaminima i antioksidantima.

Zeleni čaj i šargarepa

Zahvaljujući antioksidansima iz ova dva sastojka, bubuljice će nestati poslije nekoliko tretmana. Skuhajte srednje veliku šargarepu. Izgnječite je i dodajte nekoliko kašika zelenog čaja pa dobro promiješajte. Nanesite na lice i ostavite 15 minuta, a zatim isperite mlakom vodom.

Pomorandža i bjelanca

Pomorandža i belanca imaju nevjerovatnu moć čišćenja i umirivanja kože. Iscijedite sok iz pomorandže i pomešajte ga sa bjelancem. Vaticom nanesite na bubuljice. Držite na licu 15 minuta.

Lišće jagoda

Operite lišće hladnom vodom i stavite na akne. Ostavite da djeluje najmanje 10 minuta da bi umirujući elementi iz lišća imali dovoljno vremena za pozitivno djelovanje. Ovaj trik za njegu kože će smanjiti otok i upalu u trenutku.

Jojoba ulje

Jojoba ima sastav sličan našem prirodnom sebumu, pa je efikasana u čišćenju pora. Nanesite nekoliko kapi jojoba ulja na vaticu i utrljajte nježno na aknu. Ostavite da djeluje 15 minuta, pa isperite mlakom vodom.

Ulje sjemenki šipka

U cilju postizanja pozitivnih rezultata u što kraćem vremenu, sve što morate da učinite je da sipate nekoliko kapi ulja na pamučnu vaticu i obrišete akne. Uključite ovaj umirujući ritual u svakodnevnu negu kože.

 

Informer.ba