Izdvojeno Vijesti iz medicine Zdravlje

Revolucionarno otkriće ili još jedna prevara: U prodaji tableta protiv bora

Britanski naučnici razvili su tabletu koja smanjuje bore na licu. Njena prodaja počinje danas, a tvorci ovog čuda tvrde da može smanjiti bore za trećinu.

Tablete koje su testirane na 480 žena, treba piti tri puta na dan, a njeni sastojci regeneriraju duboki sloj kože. Podmlađivanje postaje vidljivo nakon 14 sedmica.

Mjesečna doza prodavat će se za 35 britanskih funti, a u sebi sadrži smjesu ekstrakta iz hrane koji napadaju genetske uzroke starenja. Starenjem, nivo estrogena kod žena pada, a koža proizvodi manje kolagena. Zbog toga koža nije tako glatka ni elastična kao ranije.

Većina krema protiv bora djeluje na gornji sloj kože, epidermis, pa nisu toliko djelotvorne.

Dr. John Casey, voditelj inovatorskog tima iz kompanije “Unilever”, koja je i proizvela tabletu, kaže da njihov proizvod djeluje jer aktivira gene koji proizvode estrogen i kolagen. Time se smanjuje oštećenje u dubokom sloju kože koji se zove dermis.

Budući da se sastojci tablete već zasebno prodaju, tablete nisu trebale posebnu dozvolu. Prodavat će se u podružnicama “Dove Spa” te na njihovoj internet-stranici. Prenosi Dnevni avaz.

Šta sadrži tableta?

Tableta, između ostalog, sadrži vitamine C i E, izoflavonoide iz soje, likopen iz paradajza i omega-3 iz ribljeg ulja.

Koristili smo sastojke na koje je ukazivala naučna literatura. Pet godina smo testirali i na kraju dobili ovu kombinaciju koja smanjuje duboke bore za 14 sedmica. Na tržištu nema ničeg sličnog “- kazao je dr. John Casey.

 

Informer.ba