Zdravlje

Riješite se celulita jednostavnim tehnikama samomasaže

Masaža je možda i najbolja metoda za uklanjanje ružne narandžine kore s butina ili guze.

Ona poboljšava cirkulaciju u tijelu a stalnim pritiskom na zahvaćeni dio tijela pomaže da se razgrade toksini ispod kože. Poslije dobre anticelulit masaže izgledaćete znatno vitkije, i zategnutije, a vaša koža i tijelo biće obogaćeni kiseonikom.

Međutim umjesto skupih odlazaka na tretmane, donosimo vam uputstva kako da anticelulit masažu izvedete kod kuće:

1. Pritisnite prste ili dlan o kožu i povlačite ih u jednom pokretu od dole prema gore, na taj način ćete pokrenuti rad i cirkulaciju limfe.

2. Krenite s nježnim pokretima glađenja, koristite vaše prste, pa se koncentrišite na vrhove prstiju. Masirajte kožu polagano ali čvrsto, piše Index.

3. Pritiskajte i lagano štipajte kako bi što bolje prodrli u dublje slojeve kože. Kada osjetite jastučiće nakupljenih toksina ispod, pokušajte da ih razbijete pritiskom. Prstima obuhvatite kožu i pomjerajte ruke od koljena prema gore kao da mijesite tijesto.

4. Prilikom masaže najbolje je da koristite piling ili gel protiv celulita. Podignite kožu vrhovima prstiju i kratkim, energičnim pokretima “pravite talase” na koži. Smjer pokreta je uvijek prema gore, od bedra prema struku. Nanesite gel kružnim pokretima od koljena sve do boka.