Vijesti iz medicine

Zoofilija izaziva rak penisa

Spisak razloga zbog kojih ljudi ne treba da imaju seks sa životinjama je prilično dugačak, a najnovija studija koju su sproveli brazilski urolozi na tu listu dodaje i rak penisa.

U istraživanju su učestvovala 492 muškarca iz ruralnog područja Brazila, starosti od 18 do 80 godina. 192 pacijenta su imala rak penisa, od čega je 45 posto njih priznalo da je u nekom trenutku praktikovalo seks sa životinjom.

59 posto njih je takvu vrstu seksa praktikovalo između jedne i pet godina, dok 21 posto taj seks i dalje praktikuje. Oni su prijavili da su seks imali ili i dalje imaju sa kobilama, kravama, svinjama i kokoškama.

Rezultati su pokazali da oni koji su imali „animal sex“ imaju dvostruko veće šanse da dobiju rak penisa, a povećane su im i šanse da obole od seksualno prenosivih bolesti, piše Srbijanet.

Životinjska genitalna sluz može imati karakteristike koje se razlikuju od ljudskog sekreta. Mikroorganizmi koji su prisutni tokom seksa sa životinjama mogu izazvati rak penisa“, ističe dr Stenio de Kasio Zeci, autor istraživanja.

Informer.ba