Izdvojeno Vijesti iz medicine Zdravlje

Zloglasni silikoni su historija – stiže “Prirodno povećanje grudi”!

Vjerovatno ste, gledajući se u ogledalo, više puta pomislili kako bi bilo odlično kad bi višak sa stomaka mogao da se preseli jednostavno na npr. mršave noge ili još bolje, višak sa zadnjice na grudi koje nisu baš reprezentativne po veličini. E pa to će uskoro napokon biti moguće.

Riječ je o metodi “Natural Breast Enhancement” koja će zloglasne silikone poslati u historiju jer će znatno manje opasna procedura umjesto silikona u grudi ugrađivati masno tkivo koje će uzeti s mjesta na kojima ih imate previše. Metoda je već postala popularna i bolja je od silikona iz više razloga.

Silikoni su baloni napunjeni slanom vodom, ali za njih je potrebna vrlo ozbiljna hirurška operacija koja nosi rizike infekcija, a umeci mogu da počnu da cure. Takođe u posljednje vrijeme silikoni se povezuju i s mogućnošću dobijanja limfoma. Isto tako, oni nisu trajno rešenje jer je kroz deset godina najvherovatnije potrebno napraviti rekonstrukciju.

Na novi način ljekari prenose masti s djela tjela gde ga ima viška. Mast se uzima liposukcijom, a rezultati su odlični. Vjerovali ili ne, nema negativnih poslijedica za fizičko zdravlje jer ne postoji rizik odbacivanja stranog tjela već se radi o vašoj masti na mjestu koje želite. Ova procedura se, što je još bolje, može uraditi i na mršavim ženama.

Dakle, za one koji još uvek ljepotu tijela stavljaju ispred ljepote duha, pronađeno je manje opasno rješenje od silikona, piše Metro.

 

Informer.ba