BiH Vijesti

Japanski veleposlanik kod gradonačelnika Brčkog

Gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Esed Kadrić danas je u Gradskoj vijećnici upriličio prijem za veleposlanika Japana u Bosni i Hercegovini Makotu Itu u povodom njegovog prvog posjeta Distriktu.

Prijemu su također nazočili glavni koordinator Vlade Željko Antić i prvi tajnik Veleposlanstva Japana Wataru Yokohama, priopćeno je iz Vlade Distrikta.

Gradonačelnik Kadrić zahvalio je na velikoj i dugogodišnjoj pomoći koju Japan pruža Distriktu, naročito u vidu donacija za sektore zdravstva i javne sigurnosti, te je veleposlanika upoznao s načinom rada Vlade, suradnjom s međunarodnim organizacijama, kao i trenutnim aktivnostima i infrastrukturnim projektima koji se realiziraju na području Distrikta.

Veleposlanik Ito zahvalio je gradonačelniku Kadriću na srdačnom prijemu, ističući da je Veleposlanstvo Japana spremno dalje pružati potporu za razvoj Distrikta, posebice u sferama zdravstva, zaštite okoliša, obrazovanja i razminiranja.

Veleposlanik Makoto Ito došao je na poziciju veleposlanika Japana u Bosni i Hercegovini u prosincu 2020. godine, a prethodno diplomatsko iskustvo stekao je u Istočnoj i Južnoj Europi te Sjevernoj i Latinskoj Americi.

 

Fena/Informer.ba