Mnoga kuhana jela su nezamisliva bez krompira, a kada ga kuhate najvažnije je dobiti dobar ukus. Dodavanjem jednog sastojka, vaš krompir će biti idealno kuhan i ukusan.
Kada želite da skuhate krompiri ukoliko ste odabrali pravu vrstu za kuhanje, bitno je da se poslužite korisnim trikom koji će učiniti ovo jelo još ukusnijim.
Naime, korisno je da dodate sirće u vodu u kojoj kuhate krompir, jer će joj to pomoći da zadrži oblik. Preporučuje se da krompir kuhate oko 30 minuta, a nakon 13 minuta sipajte sirće.
[crp]Sirće ima ulogu da održi čvrstinu krompira, jer će učiniti membranu čvršćom. Krompir će zadržati svoj oblik, neće se raspasti ili postati kašast.
Za ovu namjenu možete odabrati bilo koje sirće koje imate, a ovaj savjet možete uvijek praktikovati, ali posebno kada pravite krompir salatu.
Dodaj Komentar