Izdvojeno Politika Vijesti

Džombić: Nije tačno da je RS u deficitu 500 miliona dolara

Predsjednik Vlade Republike Srpske Aleksandar Džombić izjavio je da je Republika Srpska ostvarila fiskalnu i socijalnu stabilnost, što će činiti i u narednom periodu i istakao da je entitetski budžet jedan od najstabilnijih u regionu.

“Nije tačan podatak da je RS u deficitu 500 miliona dolara. Naš deficit je pokriven i nemamo neizmirenih obaveza ni u predhodnom ni u ovom periodu. Ja znam da ima onih koji žele da destabilišu RS, a to se neće desiti”, poručio je Džombić povodom pojedinih ocjena da će Republika Srpska imati finansijskih problema.

Džombić je nakon tematske sjednice Vlade naglasio da je Republika Srpska pripremila rezervnu opciju, prema kojoj će, kroz dužničke hartije od vrijednosti obezbijediti dovoljna sredstva da bi održala socijalnu i fiskalnu stabilnost.

Ističući da je realizovano sve što je zacrtano i ekonomskom i socijalnom djelu za period 2007-2011. godina, Džombić je precizirao da je investirano u puteve, bolnice, škole, dok je dio programa, koji je realizovan preko Investiciono-razvojne banke, ocijenjen je kao projekat sa najboljim rezultatima za čuvanje kreditne aktivnosti finansijskog i privrednig sektora.

 

Srna/Informer.ba