BiH Crna hronika Informer Udarno Vijesti

Hronika Monstruozno ubistvo: Zatukao je kutlačom i ukrao penziju i rakiju

Starica Boja Jarić (86) mučki je ubijena u nedjelju u porodičnoj kući u mjestu Šehovci, kod Mrkonjić Grada.

Motiv ubistva majke palog borca Vojske RS bilo je koristoljublje, a ubica je nesretnu staricu po glavi izudarao flašama, kutlačom i šakama.

“Nezavisnim” je potvrđeno da je ubica iz kuće ukrao oko 600 KM penzije i invalidnine koju je Jarićeva primala kao majka palog borca, te flašu rakije.

Ubica je na kraju mirno izašao iz staričine kuće i zaključao vrata.

Do juče mirno selo Šehovci, u kojem pretežno žive stari i nemoćni, tako je preko noći zavio strah, a mještani su sa zebnjom iščekivali noć, jer je ubica i dalje bio na slobodi.

Policija je u ponedjeljak blokirana kompletno selo, a privedeni su problematični mještani koji su dovođjeni u vezu s ranijim krivičnim djelima pljački i nasilničkog ponašanja.

Do zaključenja današnjeg broja “Nezavisnih” ubica nije bio uhapšen.

Beživotno tijelo Jarićeve pronašli su u nedjelju oko 18 sati njeni sinovi Milenko i Nedeljko Jarić i unuk Radivoj Eremija, koji inače žive u Mrkonjić Gradu, odnosno susjednom selu Bjelajci.

Posljednji put starica je viđena živa u nedjelju oko 10 sati ujutro, a u poslijepodnevnim satima, sinovi su je uzaludno pozivali na telefon, nakon čega su odlučili da odu do njene kuće u Šehovcima.

“Nezavisnim” je potvrđeno da je policija tokom uviđaja pronašla veći broj tragova, među kojima i otisak cipele broj 37, koji bi trebalo da pomogne u otkrivanju ubice.

Nedeljko Jarić ispričao je u ponedjeljak za “Nezavisne” da je svoju majku pronašao u lokvi krvi.

Prvo je brat Milenko pozvao našu majku na telefon pa kako se nije javljala otišao je pred kuću. Vrata su bila zaključana, a  kroz prozor je vidio krvave tragove po kući, zatim je pozvao mene i došao sam sa unukom Radivojem pred kuću“, prisjetio se Jarić.

Kuća je bila zaključana, a njihova majka se nije odazivala na uzaludne pozive da otključa vrata. Ubrzo je priča, uslijedio pravi šok.

Unuk Radivoje Eremija dodaje da ga je po ulasku u bakinu kuću, zatekao najužasniji prizor u životu.

Kada smo ušli u kuću, sa desne strane su inače šporet i kauč na kome je baka često ležala i odmarala. Svuda je bila krv, od poda, pa preko šporeta, zidova, prizor je bio stvarno užasan. Baka je ležala na leđima i oko nje je bila svuda krv takođe, otisci cipela i razbijene flaše od piva. Ovo nije uradio čovjek, ovo je uradilo neko zlo“, ispričao je unuk ubijene starice.

Kaže da ne zna  zašto bi neko ubio mirnu i dobru staricu, a ako  je bilo nekome do pljačke “mogli su to uraditi i da je mučki ne ubiju”.

Nakon šoka, sinovi i unuk pozvali su policiju u nedjelju u 18.15, koja je tokom noći obavila uviđaj i pokrenula istragu.

Dežurni tužilac Hana Vranješević naredila je, između ostalog, da se izvrši i obdukcija ubijene starice.

“Nezavisnim” je potvrđeno da je obdukcijom utvrđeno da je starica zadobila više udaraca u glavu, od čega je preminula.

Radomirka Škrbić, prva komšinica, potvrdila je da nakon vijesti o ubistvu Jarićeve živi u strahu.

“Čuvam oca u kući koji je nepokretan i u strahu dočekujem ovu noć. Policija je u selu, ali ubica je još na slobodi”, ispričala je komšinica.

 Nezavisne/Informer.ba