BiH Informer Vijesti

Urpiličen seminar političke akademije SDA o razumjevanju medijskog prostora

Politička akademija Stranke demokratske akcije (SDA) u saradnji s američkim Nacionalnim demokratskim institutom (NDI), za polaznike koji se bave medijima, organizirala je seminar o temama razumijevanje medijskog prostora i izgradnja uspješne saradnje s medijima.

Gošća predavačica je bila Denitsa Sacheva, medijska ekspertica, koja je dugo vremena radila u vladinom sektoru, te u PR agencijama, saopćeno je danas iz Pres-službe SDA.

Po riječima Davida Hamiltona, direktora NDI za Bosnu i Hercegovinu, ovaj seminar predstavlja zvanični početak saradnje između SDA i NDI-a. Izrazio je nadu da će saradnja biti intenzivna, naročito na obrazovnim projektima i jačanju unutrašnjih kapaciteta kakav je Politička akademija.

“Vrlo je važno da smo pokrenuli saradnju s ovom respektabilnom i uticajnom američkom organizacijom, koja promovira demokratske standarde i od koje očekujemo da nam svojim iskustvom, ljudskim kapacitetima i kvalitetnim programima pomogne u daljnjem profiliranju SDA u modernu evropsku narodnu stranku desnog centra”, izjavio je Senad Šepić, potpredsjednik SDA i direktor Političke akademije.