Izdvojeno Jet set Showbiz

Al'Dino: Prevarila me je s američkim novinarom Caseyem Kauffmanom. Smrtno se zaljubila kao djevojčica od 14 godina

Mislo sam zataškati, da se u miru razvedemo, ali ona je mene počela proglašavati ludim. Meni je pričala otvoreno, u lice, o osjećajima koje joj Kauffman pruža. Da su joj sati s njjim prolazili kao minute, da joj je to trebalo. Kauffman je tu bio deset ili 12 dana i onda ju je, jednostavno, otkačio, rekao je u ispovijesti za Dnevni avaz Al'Dino Kurić.

Susret u Srebrenici

Arduana me je prevarila s Caseyem Kauffmanom! On je poznati američki novinart i reporter Al Jazeere English. Bio je desetak dana u Sarajevu i obučavao novinare na Al Jazeeri “- kazao je za Avaz vrlo direktno Al’ Dino.

Govoreći o dramatičnim i teškim situacijama u kojima se našao posljednjih dana, Al’ Dino je reporteru Avaza mailom poslao čak i dnevnike koje je na engleskom jeziku vodila njegova supruga. Također, poslao im je i zajedničke fotografije TV voditeljice i američkog novinara. U njima Arduana govori o svojim osjećajima prema Kauffmanu. Također, Kurić je novinaru Avaza puštao snimke brojnih razgovora između njega i Arduane.

Sve je počelo u Srebrenici, gdje je Kauffman obučavao moju suprugu. Od tada se dosta toga promijenilo. Ona se smrznula kada ga je vidjela. U njega se smrtno zaljubila kao neka djevojčica od 14 godina. Nisam mogao vjerovati da se to sve dešava baš meni. Mislo sam zataškati, da se u miru razvedemo, ali ona je mene počela proglašavati ludim. Meni je pričala otvoreno, u lice, o osjećajima koje joj Kauffman pruža. Da su joj sati s njjim prolazili kao minute, da joj je to trebalo. Kauffman je tu bio deset ili 12 dana i onda ju je, jednostavno, otkačio” – priča za Avaz Al’ Dino.

Snimao razgovore

Arduana je, kako tvrdi njen muž, u Caseyu vidjela genijalca, a američki novinar u njoj, kako je ona zaključuila, posebnu ženu i dobru novinarku.

Sve je tako bilo do određenog momenta. Uvjeravala me je da među njima nije bilo seksa. Ona misli da je samo seks prevara. Za mene je prevara i kada moja žena vodi dnevnik i piše drugom muškarcu koliko joj nedostaje. Za mene je prevara kada mi kaže da voli da nosi haljine koje je nosila kada je bila s njim. Pisala je da joj sve više nedostaje, da joj nedostaju njegovi dodiri. Za mene je ovo više nego dovoljno da podnesem zahtjev za razvod” – kaže Kurić.

Uporno ističe kako ima čvrste i neoborive dokaze da ga je supruga prevarila.

Snimao sam naše razgovore, imam pet stranica dnevnika koji je vodila, ali i mailove koje je slala Kauffmanu. Također, imam i njihove fotografije, koje je ona brisala s aparata. Bila je fascinirana njime. Snimao sam i naše svađe, sve da bih imao dokaze na sudu. Ništa ne izmišljam kao što bi neki htjeli da to prikažu” – kaže Al'Dino.

Pala u depresiju

Kurić dodaje da je Arduanu možda malo zapostavio u posljednje vrijeme, ali da to nije dovoljan razlog da nađe ljubavnika.

Pravui ženu možeš i zapostaviti. Ako sam griješio, trebala mi je skrenuti pažnju. Ona se odlučila da nađe ljubavnika za desetak dana. njoj je bilo divno. Otvoreno mi je to govorila dok sam plakao i uživala je u cijeloj situaciji. Ona je pala u depresiju kada se on prestao javljati i počela je pisati dnevnike “- kaže bh. kantautor.

U jednom od brojnih razgovora Al'Dino je rekao supruzi da joj ne želi stajati na putu ako je toliko zaljubljena.

Da je priznala krivicu, možda bih i prešao preko svega toga zbog djece. Ona je krenula na bezobrazan način i htjela me napraviti ludim i budalom. Ako treba, otići ćemo i kod psihijatra. hoću da dokažem da je nemoralna majka, da je zapostavila djecu i da dobijem starateljstvo. Bojim se da mi djecu ne odvede u Dohu. Stalo mi je da istinu istjeram na čistac, da Arduana nikoga više ne izvara u životu, da više ne može glumiti sveticu” – rekao je Kurić za Dnevni avaz.

Arduana i dalje bez komentara

Dnevni avaz je jučer ponovo pokušao kontaktirati Arduanu Kurić, međutim, ona nije odgovarala na pozive, a potom je isključila svoj mobitel. Novinar Avaza je pozvao i Melinu Kamerić, portparolku Al Jazeere Balkans, koja je kazala da nemaju nikakav komentar.

Prijetnje rodbine

Al’ Dino je Avazu priznao da je dobio i određene prijetnje od Arduaninog brata i rodbine.

Po njihovom, najbolje bi bilo da mene ubiju i da se ništa ne sazna. Volio bih da sam ja kriv, da sam ja njoj ovo napravio, a ne da se ona isprlja kao majka. Pjevači svakako slove za prevarante i sve bi bilo lakše “- kaže Kurić.

Sto poruka dnevno

Al’ Dino je za Avaz prepričao i pokušaj da od Arduane uzme mobilni telefon.

Bio sam sav izgreban. Nakon što sam joj uzeo telefon, vidio sam da ima šifru na njemu, što prije nije bio slučaj. Rekla mi je da je Caseyu pisala sto poruka dnevno. Zar je to normalno u braku? – pita se Kurić, koji dodaje i da je išao u hotel u kojem je Kauffman bio smješten i da se recepcionarka zacrvenjela kada ju je pitao je li Arduana dolazila kod Caseya.

Casey Kauffman 

Ko je Casey Kauffman?

Casey Kauffman je američki novinar, reporter i kamerman koji radi za Al Jazeeru English, prvi nezavisne informativni arapski kanal na engleskom jeziku, a izvještavao je iz više od 30 zemalja. Završio je političke nauke na Stanford univerzitetu.Njegov izvještaj sa mitinga podrške republikanskom kandidatu za potpredsjednika na američkim predsjedničkim izborima 2008. Sarah Palin od oktobra 2008 iz St. Clerisvilla u Ohiou izazvao je brojne kontroverze. izvještavao je o rasističkim komentarima koje su na račun Baracka Obame iznosile pristalice Sarah palin, izražavajući strah da je Obama muslimanski terorista.

 

Avaz/Informer.ba

 

3 0 komentara

Kliknite ovdje da biste objavili komentar
  • Aldino ej pravi primitivac sa ovakvim izjavama. To ej nejna privatna stvar s kim spava, a i novinari bi trebali da imaju barem minimum postovanja prema tudjoj intimi.

  • A sto je primitivan???i ja ,a zensko sam,bih isto uradila da sam na njegovom mjestu

  • lud… od ljubomore xD a kad sam dnevnik tek vidjela pa zena masta o drugom liku, i to dobrom koliko vidim slike, don't we all every single day! haha pa i da se zaljubila kad vidim ovu p**** nista joj ne zamjeram! Po Avazu onakve izjave praviti, krade dnevnik, otima telefon, pa ja bi ga tavom po glavi.. jos se vidi po ovim izjavama ‘ja nju jos volim’ ko je koga odbacio i neka je! primitivac teski…