Muzika Showbiz Udarno

Amel Ćurić pobjednik X Faktora

Pobjednik druge sezone regionalnog muzičkog takmičenja “X Faktor Adria” je Amel Ćurić.

On je u prvom drugu otpjevao numeru “It’s my life” Jon Bon Jovija, za drugi krug se odlučio za pjesmu Bijelog Dugmeta “Sve je to od lošeg vina”. Pobjednik se za poslednji nastup u superfinalu u Kombank areni odlučio za pjesmu “Da te bogdo ne volim”. Amel je još jednom demonstrirao svoj raskošni talenat i time dokazao zbog čega je baš on pobjednik druge sezone “X Faktora”.

Osim njega, superfinalisti su bili podgorički bend “Highway trio”, koji su ujedno bili i jedini predstavnici na ovom takmičenju u supefinalu, Bobi Mojsovski, Iva Ćurić,  Magdalena Bogić i grupa “9 Control”.

Naši momci su bili sjajni, a žiri je za njihove nastupe imao samo riječi hvale. Oni su u prvom krugu izveli pjesmu “Do I wanna know”, benda Arctic Monkeys. Nakon ovog nastupa, Aleksandra im je kazala da su od samog početka drugačiji od svih i podržala ih u njihovom autorskom radu. Komplimente nije štedio ni Željko koji im je poželio dobrodošlicu u superfinale i dodao da je od samog starta vjerovao u njih i u njihovu muziku i kreativnost, prenosi Kolektiv.

Nakon što su prošli prvi krug, u kojem su ispali Magdalena Bogić i “9Control”, uslijedio je novi nastup.

U drugom dijelu takmičenja pjevali su dvije pjesme. Najprije su otpjevali dio pjesme “Sve je leko kad si mlad”, a potom i “Što sad ljubav ima sa tim”. Nakon izvođenja, Aleksandra ih je upitala kada im je sledeći koncert i sa oduševljenjem kazala da dolazi. Njihov mentor Tonči Huljić čestitao im je jer su sve nastupe svirali uživo.

Međutim, publika je drugačije odlučila, pa je “Highway” zajedno sa Ivom Ćurić završili takmičenje. Ipak, kraj u ovom takmičenju ne znači i potpuni kraj, već je ovo odlična odskočna daska “Highway triu” za dalju karijeru.

Podsjetimo, ovi momci su tokom trajanja “X Faktora” bili najpopularniji takmičari na Twitteru. Oni su takođe svojim nastupima na ovom takmičenju ostavili neizbrisiv trag i podigli muziku na viši nivo. Ovim riječima se produkcija “X Faktora” pozdravila od “Highway”-a: “Highway Trio, ponos Crne Gore! Ovi simpatični momci su daleko dogurali, i za njih se čulo u cijelom regionu, a i šire! Oni su donijeli sa sobom autorske pjesme i instrumente! Oni su nam danas predstavili novi ljetnji hit! Momci čestitamo, i kao Aleksandra Kovač pitamo, kada je koncert?”

 

Informer.ba