Izdvojeno Muzika Showbiz

Audio/Euro Song – Pobjednička pjesma Euromission-a 2011.

Sarajevska grupa Dubioza Kolektiv izbacila je novi singl pod nazivom ˝Euro Song˝ kojim najavljuju novi album ˝Wild Wild East˝,  čiji izlazak na tržište se očekuje u devetom mjesecu  za američku izdavačku kuću Koolarrow records.

Poslije dva albuma na maternjem, Dubioza se ponovo vraća engleskom jeziku. Novi album sastoji se od deset pjesama i nove verzija pjesme “Balkan Funk”, u kojoj na vokalu i trubi gostuje Marko Marković. Čitav album je snimljen, smiksan i masteriziran u periodu januar-februar 2011. u dubiozinom studiju, od milja nazvanom “Skirlibaba studio”.

Mi već godinama pokušavamo preko štele da se uvalimo na Eurosong ali nikako nam ne prolazi. Zbog toga smo i napisali ovu pjesmu koja u isto vrijeme govori o trenutnim apsurdima Europe, ali i o našim pokušajima da dospijemo do ovog prestižnog takmičenja. Euro Song izvodimo na koncertima od februara i iznenađeni smo sjajnim reakcijama, podjednako i kod domaće i strane publike. Dok smo snimali u studiju, u glavi smo imali jednu drugu pjesmu kojom smo htjeli predstaviti album, ali reakcije ljudi na koncertima jednostavno su odlučile umjesto nas˝, istakli su momci iz benda.

 

tip/informer.ba