Muzika Showbiz Udarno

Dino Merlin apsolutni favorit polufinala Eurosonga

U četvrtak navečer za sve obožavatelje Eurosonga slijedi druga polufinalna večer.

Na njoj će nastupiti predstavnici 19 zemalja. Tako će u četvrtak zapjevati Austrija, Bjelorusija, Belgija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Cipar, Danska, Estonija, Makedonija, Irska, Izrael, Moldavija, Rumunjska, Slovačka, Slovenija, Švedska, Nizozemska te Ukrajina.

U drugoj polufinalnoj večeri ponovno će se odabrati deset predstavnika koji ulaze u finale te se s deset zemalja iz prve polufinalne večeri te pet zemalja koje imaju direktan prolaz u finale bore se za mjesto pobjednika Eurosonga 2011. godine.
Prema kladionicama koje prate Eurosong najveći uspjeh predviđa se Dini Merlinu, tačnije Bosni i Hercegovini da će proći u finale tokom druge polufinalne večeri.

Odmah iza njih slijede Danska, Estonija i Irska dok su na zadnjem mjestu Belgija, a predzadnjem Makedonija. Nekadašnja pobjednica Eurosonga, Dana International teško će povratiti svoju slavu iz 1998. godine jer se prema kladionicama nalazi u drugoj polovici tabele dok je ove godine pravo iznenađenje Ukrajina, Švedska i Rumunija koje su plasirane na višim mjestima.

Sretno, Bosno i Hercegovino.

 

Informer.ba