Izdvojeno Muzika Showbiz

Dubrovnik: Zbog velikog rizika otkazan koncert Ane Nikolić

Iako je trebalo da sutra nastupi u Dubrovniku, koncert Ane Nikolić je otkazan do daljnjeg, prenosi Blic.rs.

Državni organi su procijenili da je koncert Ane Nikolić visokorizičan, pa su od organizatora zahtjevali da unajme jako obezbjeđenje.

Do toga je došlo nakon pojavljivanja mnogobrojnih grupa na Facebooku koje se zalažu za bojkot koncerta koji se odigrava na godišnjicu početka „Oluje“. Također, mnogima je smetalo što Nikolićeva nastupa dva dana prije proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti.

Da bi se koncert legalno održao, vlasti su zahtjevale da bar dva helikoptera nadlijeću objekat, da stotinjak specijalaca obezbjeđuje prostor i da policijske flote sa mora čuvaju i taj dio, s obzirom na to da je diskoteka na plaži. Kako se ovo gazdi disoteke nikako ne bi isplatilo (procjenjuje se da bi obezbjeđenje koštalo i nekoliko desetina hiljada eura) nastup je otkazan.

Ana Nikolić je razočarana i voljela bi da pjevači iz Srbije koji nastupaju u Hrvatskoj budu prihvaćeni velikodušno kao što su pjevači iz Hrvatske prihvaćeni u Srbiji.

Nadam se da će uskoro doći do kompromisa između dvije estrade i da će naši izvođači nesmetano nastupati širom Hrvatske“, rekla je Ana Nikolić.

 

Informer.ba