Izdvojeno Muzika Showbiz

“Indexi i prijatelji” 14. oktobra u Sarajevu

U prostoru kultne “Sloge”, koja se danas zove “Cinemas Club”, 14. oktobra bit će održan koncert “Indexi i prijatelji – za Daču, Bodu i Đoku“. Članovi legendarne grupe, koji su danas rasuti po cijelom svijetu; Fadil Redžić, Miroslav Šaranović, Neno Jurin i Ranko Rihtman, željeli su da sjećanje na njihove preminule prijatelje bude upriličeno upravo u prostoru gdje su počinjali davnih 60-tih godina.

Koncerti pod nazivom”Indexi i prijatelji” već nekoliko godina veoma se uspješno održavaju u cijelom regionu, i to u dvoranama poput zagrebačkog “Vatroslava Lisinskog”, beogradskog Sava centra, sarajevske Skenderije… Ali 14. oktobra u nekadašnjoj “Slozi” bit će sasvim drugačija priča. Bit će to sjetno druženje, podsjećanje na stara vremena.

Mi smo nostalgični prema “Slozi”. To vraća atmosferu igranki 60-tih i 70-tih godina. Nedavno sam bio na jednom koncertu u “Slozi” i to me vratilo u stara vremena – kaže Fadil Redžič, koji već niz godina živi na relaciji BiH – Amerika.

Začetnici ideje projekta “Indexi i prijatelji” su producent Tomislav Kašljević i glumac Tarik Filipović. Željeli su prije nekoliko godina u čast njihove omiljene grupe upriličiti samo jedan koncert u zagrebačkom “Lisinskom”, ali projekt je naišao na sjajan odjek u cijelom regionu, tako da se koncerti nastavljaju.

Velika muzička imena rado se odazivaju da pjevaju hitove kultnih “Indexa”, pa će tako biti i ovog puta. Uz “Cinemas”, 16. oktobra u Beogradu nastupit će Aki Rahimovski, Hari Mata Hari, Dado Topić, Mladen Vojičić Tifa, “Kaliopi“, Hanka Paldum, Seid Memić Vajta i drugi. Umjesto Tarika Filipovića, koji je do sada izvodio “Sarajevske kiše”, nastupit će Sergej Trifunović.

 

Avaz/Informer.ba