Izdvojeno Lifestyle Showbiz

Istina o muškarcima i seksu

Muškarci navodno na seks pomisle otprilike 19 puta na dan, drugim riječima, na seks misle svakih sat i po vremena. Premda to u njihovim mislima izgleda potpuno drukčije, novim istraživanjem otkriveno je kako im seksualni život zaista izgleda u stvarnosti.

Nasumičnim odabirom 522 različita muškaraca, bez obzira na dob, bračni status, seksualni identitet i porijeklo časopis Esquire proveo je veliko istraživanje ispitavši ih o njihovim najintimnijim seksualnim željama i navikama te o njihovu stavu po pitanju monogamije i seksualnog identiteta, piše Huffingtonpost. I dok su neki rezultati bili potpuno očekivani, drugi su potpuno iznenadili, a slijede najzanimljiviji rezultati velikog istraživanja ‘Sex and the American Man’ (Seks i američki muškarac).

Oženjeni muškarci zadovoljniji su seksualnim životom od samaca

Šezdeset i šest odsto oženjenih muškaraca u istraživanju je otkrilo kako je potpuno zadovoljno svojim seksualnim životom, a 47 odsto samaca priznaje kako im seksualni život nije zadovoljavajući.

Muškarci su imali manje seksualnih partnerku nego što se smatra

Na pitanje koliko su do sada imali seksualnih partnerki, 62 odsto muškaraca reklo je deset ili manje različitih seksualnih partnerki. No 22 odsto ispitanih veliki su zavodnici te su priznali kako su imali čak 20 ili više partnerki.

Seksualne želje mijenjaju se s godinama

Muškarci od dvadesetak godina dvostruko više su fascinirani ženskim grudima nego oni s četrdeset godina. Oralni seks priželjkuje 29 odsto muškaraca srednje dobi, a 18 odsto to žele oni u dvadesetima.

Muškarci najčešće priželjkuju oralni seks

Prema rezultatima istraživanja, kada se radi o seksu najviše muškarci priželjkuju oralni seks te bi ga sa svojom partnerkom htjeli što češće praktikovati.

I muškarcima je potreban odmor nakon seksa

Premda će se mnogi pohvaliti kako su uvijek spremni za nekoliko rundi vrućih igrica, rezultati istraživanja pokazali su kako je i muškarcima potreban odmor pa je tako 40 odsto ispitanih muškaraca priznalo kako im je potrebno sat vremena odmora.

Muškarci se seksaju puno rjeđe nego što pričaju

Istraživanje je pokazalo kako se najveći broj muškaraca seksa tri puta sedmično ili čak rjeđe, 32 posto otkrilo je kako u seksu uživa jednom do tri puta sedmično, a 33 odsto priznaje kako se seksa manje od jednom sedmično.

Mnogi muškarci nisu skloni seksu s neznankama

Iako ponekad i muškarci i žene uživaju u strasti s neznancima, muškarci su u ovome istraživanju otkrili kako češće u seksu uživaju s osobama koje poznaju neko dulje vrijeme. Tako je 27 posto reklo kako su sve svoje seksualne partnerice poznavali barem nekoliko mjeseci, a 21 posto reklo je kako su partnerice poznavali nekoliko godina.

Ne varaju svi muškarci

Većina muškaraca osuđuje varanje, no isto tako većina priznaje kako nije sigurna da bi prijatelja osuđivali zbog varanja partnerice. Mnogo njih pak priznaje kako svoju partnericu ne bi prevarili ni u snovima te da snažno vjeruju u monogamnu vezu.

 

Tportal/informer.ba