Izdvojeno Muzika Showbiz

Isus ili Lady Gaga: Provocira po uzoru na Madonnu

Lady Gaga potvrdila je medijima kako je svoju novu pjesmu “Judas” napisala za dečka koji joj je slomio srce. Izjavila je to nekoliko dana nakon što je objavila da je prekinula s dečkom Lucom Carlom. Pop zvijezda kritizirana je od strane kršćanske zajednice jer je u spotu koristila katoličke simbole. Vjerojatno njezin najlošiji uradak dosad navodno ima i ličnu priču, a govori o dečku koji ju je izdao. Budući da je Juda poznat kao izdajica, inspiracija je jasna i loša, a Gaga je slijedom iste logike Isus.

Imala sam puno dečkih, šupaka, koji su me izdali. Počela sam pisati o tome i sjetila se biblijskog Jude, koji je bio izdajica“, rekla je Gaga u intervjuu. Njezine pretenzije da bude kao Madonna, za koju je ovih dana objavljeno da joj je rodica u devetom koljenu, sve su očitije.

Loši pop pjesmuljci, oku neugodna golišavost, modna bizarnost i provociranje religije elementi su koje je Madonna u svojoj dugogodišnjoj karijeri itekako iskoristila. Sada isto radi Gaga, razmaženo djevojče iz njujorškog Upper East Sidea koje čitav život sanja o slavi. Kad je stiglo vrijeme za to, napravila je od sebe najveći svjetski marketinški proizvod. Gaga nudi jednokratne hitove, dva plesna pokreta i iskušanu provokaciju, piše index.

 

Informer.ba