Izdvojeno Lifestyle Showbiz

Jeste li zaglavili u seksualnoj vezi?

Nemojte se zavaravati, to što ste zajedno godinu i po dana ne znači da ste u vezi, jer se on, ako samo malo bolje razmislite, javlja epizodno, i to samo zbog seksa.

Mnoge su žene danas ‘zarobljene’ u seksualnim vezama, a da toga nisu ni svjesne. Donekle im je jasno da veza koju imaju i nije baš prava veza, ali ne mogu nikako odgonetnuti šta je to. On je divan, posebno u početku ‘veze’, govori tačno ono što želite čuti, pažljiv je i galantan.

No svako vaše druženje završava seksom i kako vrijeme odmiče, vi polako shvatate da se on javlja samo kad želi seks. To može biti jednom sedmično ili jednom mjesečno ili bilo koja druga varijacija na temu. I prije nego što se okrenete, vi ste u isključivo seksualnoj vezi iako vam to nije bila želja i namjera. Nemojte se zavaravati, to što ste zajedno godinu i po dana ne znači da ste u vezi jer se on, ako samo malo bolje razmislite, javlja epizodno, i to samo zbog seksa. U takvim okolnostima, piše britanska stručnjakinja za ljubavne veze Natalie Lue, žene si zbunjeno postavljaju pitanje – zašto se nastavlja viđati sa mnom ako me zapravo ne želi.

To ima veze s vama

Odgovor je, kako piše Natalie na svom blogu, prilično jasan – viđa se s vama isključivo zbog seksa. ‘Vi i sami to znate, ali ne želite prihvatiti istinu, jer vam se ne sviđa. Mnoge žene se u takvoj situaciji postavljaju kao da to nema veze s njima, kao da im se to jednostavno dogodilo, a zaboravljaju da su one – svjesno ili nesvjesno – pristale na to. Problem je to što ostaju u tome iako znaju da je to odnos koji ne vodi nikamo i u kojem se stalno pate‘, piše Natalie.

Žene koje skupe hrabrost da ključno pitanje upute svom ‘polupartneru’, najčešće dobivaju odgovor poput: ‘Meni je super s tobom, ali nemojmo kvariti stvari. Dajmo sebi vremena pa neka se stvari razvijaju same od sebe. Ja trenutno ni ne tražim vezu, a vidjećemo gdje će nas ovo odvesti.’ Takav odgovor, ističe Natalie, jasan je znak da se žena treba maknuti od cijele priče, dakako, ako i sama ne traži zabavu bez obaveza. No ako želi vezu, mora znati da je s tim muškarcem neće ostvariti.

Zašto? ‘Njemu je stvarno super s vama i zaista ne laže kad to kaže. Super mu je, jer nema nikakvih obaveza prema vama. Viđate se kad on to želi, a svako viđanje završava seksom. Vjerojatno mu služite i kao psiholog, rame za plakanje. Dakle, sve vezano uz vas dvoje ide njemu na ruku. Vrlo je vjerojatno i da patite sami u tišini, jer jednostavno osjetite da se ne možete njemu potužiti i otvoreno razgovarati s njim’, piše poznata blogerica.

Nužnost suočavanja

Dakle, kod većine žena koje žude za vezom, a završe u ‘poluvezi’, stvar je čistog suočavanja. ‘Možete se samozavaravati godinama i nadati se da će odnos prerasti u vezu, ali to se gotovo nikada ne događa, a vi gubite dragocjeno vrijeme, ali i vlastito samopoštovanje. Dakle, suočavanje s istinom neizbježno je, jer, ako to ne učinite vi, učinit će on, i to tako da će samo nestati. Vi ćete onda ostati u još gorem stanju s povrijeđenim dostojanstvom. Što se prije suočite s istinom, prije ćete se oporaviti. Kad jednom prihvatite činjenicu da od vas dvoje neće biti ništa, nestanite, jednostavno prekinite svaki kontakt s tim. To je jedino moguće rješenje’, objašnjava Natalie.

Napominje kako za žene u takvim odnosima nije ključno pitanje ono s početka priče nego – zašto sam ja u toj vezi koja me toliko muči. Kad si to pitanje postavite, navodi blogerica, napravili ste prvi korak prema svom oporavku: ‘Nakon nekog vremena i suočavanja sa samom sobom, oporavićete se i bićete spremni za istinsku vezu, a ne odnos u kojemu jedna osoba iskorištava drugu.’

 

Tportal./Informer.ba