Izdvojeno Lifestyle Showbiz

Ko zaspi poslije seksa pokazuje da je zaljubljen

Spavanje poslije nakon seksa najčešće se tumači kao nezainteresovanost i neromantičnost partnera, međutim, tim činom on zapravo otkriva da je zaista zaljubljen, tvrde naučnici Univerziteta Mičigen. Oni su otkrili da ljudi koji odmah posle seksa “utonu u san”, imaju veću želju za bliskošću s partnerom, prenosi “Daily Mail”.

Spavam – dakle, volim!

” Mogli bismo da kažemo da što prije naš partner zaspi poslije seksa, to je on opušteniji i željniji dubljeg odnosa” – kaže vođa studije, dr Danijel Kruger.

Taj zaključak naučnici su donijeli uz pomoć anonimne studije koja je obuhvatila gotovo 500 ljudi, a govori o njihovom ponašanju pre i posle seksa i o tome koliko su zaljubljeni i zadovoljni u odnosu.

Uprkos stereotipima, naučnici su otkrili da muškarci ne zaspu češće nakon seksa nego žene, odnosno da oni to ne čine u većoj meri nego žene. Žene mnogo češće zaspu prve ako seksa nije bilo.

” Moguće je da muškarci ostaju duže budni kako bi čuvali svoju partnerku, ali i kako bi zaveli svoju partneku da do seksa ipak dođe” – kaže koautorka studije, Suzan Hašes.

Dodala je da se većina naučna istraživanja bave time šta se događa prije i za vrijeme seksa, međutim za evolucijsku psihologiju vrlo su bitna i specifična ponašanja neposredno poslije seksa.

 

Smedia/Informer.ba