Kultura Top

Predstava ‘Jedan je Muhammad Ali’ 4. marta na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo

Na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo u ponedjeljak, 4. marta, sa početkom u 19.30 sati biti će izvedena dramska predstava “Jedan je Muhammad Ali” autora Almira Imširevića, u režiji Dine Mustafića.  

U predstavi igraju: Ermin Sijamija, Slaven Vidak, Vedrana Božinović, Sanela Krsmanović-Bistrivoda, Dino Bajrović i muzičar Rastko Zečević.

“Kako je pravo ime Muhameda Alija? I šta ako je ovo odjednom najvažnija informacija u vašem životu? Ovo je priča o porodici. O ocu i sinu. Ocu koji odlazi i sinu koji postaje otac. Možemo li zaštititi našu djecu od onoga sa čim se rode? Ovo je priča o olovki u koju stane 100 hiljada riječi. I opet ih nema kad ti najviše zatrebaju. Ovo je priča koja će vas beskrajno nasmijati, ali i preciznim udarcem u pleksus izbiti dah. Udarcem dostojnim Muhameda Alija. Ali ne baš kao njegovim. Jer Jedan je Muhamed Ali”, rekla je Vedrana Božinović, dramaturginja i glumica u predstavi “Jedan je Muhamed Ali”.

Scenografkinja i kostimografkinja je Lejla Hodžić, kompozitor predstave je Damir Imamović, a koreografkinja je Ena Kurtalić. Video dizajn uradio je Zlatan Filipović.

Predstava “Jedan je Muhammad Ali” bit će izvedena u sklopu projekta “Winter Fest: Zimska čarolija u Narodnom pozorištu” podržanog od Turističke zajednice KS. Rezervacija ulaznica: https://nps.ba/rezervacije/375

Radno vrijeme blagajne je: na dan izvođenja predstave u dva termina od 9.00-11.30 i 15.30-19.30 sati, a ostalim radnim danima od 9.00 do 15.00 sati, saopćeno je iz Narodnog pozorišta Sarajevo.