Izdvojeno Muzika Showbiz

Luisu niko nije htio da pomogne!!!

Nikola Kitanović, klavijaturista tragično nastradalog Ljubiše Stojanovića Luisa, smatra da je do nesreće došlo jer je automobil u kojem su se oni nalazili neko udario otpozadi, te otkriva da na autoputu na kojem su doživjeli udes niko nije želio da im pomogne!

”Lijevom rukom držao sam Luisa ispod glave, a desnom umivao i sve vrijeme ponavljao :“Šta se desilo?“, jer je u tom trenutku jedino Luis to znao. Do odgovora nisam došao. Konstantno je govorio da teško diše i da nema vazduha, kao gramofonska ploča koja preskače sve tiše i tiše, dok se nije u potpunosti ugasio’‘, objašnjava Nikola za pisano izdanje„Puls“ i dodaje da niko nije htio da im pomogne.

”Niko nije stao dok nije došla policija i zaustavila saobraćaj. Nevjerovatno, svi uspore, pogledaju… Prišla je samo jedna žena, medicinski radnik. Na koljenima sam je molio da mu pomogne, ali nije smjela. Takvi su propisi, ne smije da dira povrijeđenog dok ne stigne hitna pomoć. Uspio sam da je namolim da mu opipa puls. Bio je vrlo slab. Poslije nekoliko minuta, provjerila je ponovo…Pulsa više nije bilo. Kad se vratila, samo me je pogledala i rekla: „Dečko, pomiri se sa istinom“.

Kad je pjevač sjeo za volan, svi su zaspali, a Nikolu je probudio udarac u zadnji dio njihovog automobila.

”Uvjeren sam da je neko udario u nas i zanio nas, a mi skrenuli i udarili u tog Mađara‘, tvrdi Nikola Kitanović, prenosi Smedia.

 

Informer.ba